Adeta yumurtadan kek yapıyor... Yapay zekada çığır açan gelişme: ChatGPT'nin halefi GPT-4 halka açıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Adeta yumurtadan kek yapıyor... Yapay zekada çığır açan gelişme: ChatGPT'nin halefi GPT-4 halka açıldı

TEKNOLOJİ Haberleri

Yapay zeka şirketi OpenAI, son dönemlerin popüler sohbet robotu ChatGPT'nin en son sürümü olan GPT-4'ü piyasaya sürdü. Bu yeni yapay zeka aracı, örneğin bir yemek malzemesinin resminden tarif çıkarabiliyor veya bir görsele bakarak ne olduğunu yorumlayabiliyor.

Kasım ayında ChatGPT isimli yapay zeka destekli sohbet robotunu herkesin kullanımına sunan OpenAI şirketi, ChatGPT’nin son sürümü olarak gösterilen GPT-4 isimli yapay zeka sohbet robotunu başlattı. Bu yeni sürümde sohbet robotu görsellerden de metin çıkarabiliyor.

Örneğin, bir yumurta görselini sohbet robotuna yüklediğinizde size o yumurta ile nasıl bir yemek yapabileceğinizi anlatacak. Bunun yanı sıra, görselin ne olduğunu da açıklayabilir. GPT-4 sürümü ayrıca, ChatGPT'den yaklaşık sekiz kat daha fazla olan 25 bin kelimeye kadar işleme kapasitesine sahip.

CHATGPT NE İŞE YARIYOR?

Öte yandan, ChatGPT, halka açıldığı Kasım 2022'den bu yana milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. ChatGPT’yi kullananlar en çok şarkı yazmasını, şiir yazmasını, pazarlama metni oluşturmasını, ödevlerine yardımcı olmasını istiyor. ABD’de bazı okullar, öğrencilerin ödevlerini sohbet robotuna yazdırması nedeniyle okul cihazlarından platforma girişi yasakladı.

ChatGPT, soruları insan benzeri bir dil kullanarak cevaplıyor ve ayrıca interneti bilgi veritabanı olarak kullanarak şarkı yazarları ve yazarlar gibi diğer yazı stillerini taklit edebiliyor. Bu yapay zeka teknolojisinin gelecekte, insanların yaptığı bir çok işi ellerinden alabileceğinden endişe ediliyor.

GPT-4 NEDİR?

OpenAI, GPT-4'ün güvenlik özellikleri üzerinde altı ay çalıştığını ve sistemi insan geri bildirimi konusunda eğittiğini söyledi. Ancak yine de dezenformasyon paylaşmaya eğilimli olabileceği konusunda uyardı. Şirket, GPT-4'ün hala tam olarak güvenilir olmadığını itiraf ediyor. Ancak üretici firma, GPT-4'ün ChatGPT'den ‘daha gelişmiş muhakeme becerilerine’ sahip olduğunu söyledi.

OpenAI ayrıca dil öğrenme uygulaması Duolingo ve görme engelliler için bir uygulama olan Be My Eyes ile kullanıcılarına doğal dili kullanarak yardımcı olabilecek AI Chatbot'lar oluşturmak için yeni ortaklıklar kurduğunu duyurdu.

GPT-4 ÜCRETLİ Mİ?

GPT-4, ilk etapta yalnızca, ayda 20 dolar ödeyerek ChatGPT Plus abonesi olan kişilerin kullanımına sunulacak. 
Bu arada, teknoloji devi Microsoft'un Bing arama motorunda da artık bu yapay zeka teknolojisi kullanılıyor. Teknoloji devi zaten geçtiğimiz aylarda OpenAI'ye 10 milyar dolar yatırım yapmıştı.  

(BBC)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...