Lavrov Türkiye ziyaretini iptal etti

Düzenleyen:
Lavrov Türkiye ziyaretini iptal etti

TÜRKİYE Haberleri

Yarın Türkiye'ye gelmesi beklenen Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un ziyareti iptal edildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Lavrov'un Rusya-Türkiye Ortak Stratejik Planlama Grubu toplantısına katılmak üzere yarın Türkiye'ye gideceğini açıklamıştı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, uçak düşürülmesi olayıve Rusya-Türkiye ilişkilerine olası yansımaları hakkında şu ifadeleri kullandı:

“İlişkilere yansıması hakkında herhangi bir değerlendirme ya da varsayım yapmak şu an için doğru olmaz. Çıkarımlarda bulunmak için resmin tamamını görmek gerekiyor. Şu anda sabırlı olmak gerek. Yaşananlar çok ciddi bir olay. Bütün bilgilere sahip olmadan sadece konuşmak mümkün olmadığı gibi doğru da değil.”

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un akşam saatlerinde yaptığı açıklamada ise "Rus vatandaşları Türkiye'ye seyahat etmesin. Türkiye'deki terör tehdidi Mısır'dakinden az değil." ifadelerine yer verildi.

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...