Diyanet: 9 bin 500 din görevlisi alacağız

Düzenleyen:
Diyanet: 9 bin 500 din görevlisi alacağız

TÜRKİYE Haberleri

2018 sonuna doğru 6 bin imam alınacağını belirten Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 2030'dan sonra hac için kontenjanın iki katına çıkabileceğini söyledi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bu yılın sonuna doğru 6 bini imam, 3 bini Kur'ân kursu öğretmeni, 500'ü de müezzin olmak üzere 9 bin 500 kişinin Diyanet kadrolarına alınacağını bildirdi.

Hac ibadetiyle de ilgili bilgi veren Erbaş "Yıllık 200-300 bin müracaat alıyoruz. şu anda 10-11 yıl öncesinden beri müracaat edenlerin sayısı 2 milyona ulaştı. Katsayı sistemini uyguluyoruz. Bu yıl müracat etmiş olanlar bir kere kuraya girerken, 10 yıl önce müracaat edenler, 100 kere giriyor. Daha önce müracat edenlerin şansını artırmaya çalışıyoruz. Suudi Arabistan'ın kendi projeleri var '2030 vizyonu' diyolar. Metro sistemleriyle insanların biraz daha uzakta oturmalarını sağlayacaklar. Beş milyon kadar insanın bir seferde hac yapmalarını sağlayacaklar. Bu yılki resmî rakam 2 milyon 300 bin. Bu projeler bitince 2 katına çıkmış olacak. O zaman bizim kontenjanımız da 2 katına çıkacak" dedi.  ANKARA

 

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...