Benzinde indirim neden gelmiyor?

- Güncelleme:
Benzinde indirim neden gelmiyor?

TÜRKİYE Haberleri

Petrol fiyatı 10 Nisan'dan bu yana düşüyor. 125 dolardan 117 dolara indi. Martta petrolün variline 5 dolar zam geldi diye, benzin fiyatı aynı hafta iki defa arttı. Bugün ise varil fiyatı 8 dolar ucuzladı ancak tek kuruş indirim yok!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nca (EPDK) alınan bütün tedbirlere rağmen akaryakıt sektöründe değişen bir şey yok. Dolar ve petroldeki yükseliş akaryakıt fiyatlarına anında yansıtılıyor. Uluslararası piyasalarda fiyatlar düştüğünde ise yapılacak indirim eldeki stoklar tükeninceye kadar geciktiriliyor.
Uluslararası piyasalarda petrolün fiyatı 10 Nisan'dan bu yana sürekli düşüyor. 125 dolar olan varil fiyatı, 8 dolar düşerek 117 dolara kadar geriledi. Mart ayında petrole 5 dolar zam geldi diye, bir hafta arayla iki defa fiyat artırıp benzine 16 kuruş zam yapıldı. Ancak nisan başından bu yana devam eden düşüş ve varil başına 8 dolarlık ucuzlamaya rağmen benzinde günlerdir tek kuruş indirim yapılmadı. Stoklardaki benzin her zaman olduğu gibi Türk halkına yüksek fiyattan satılmaya devam ediliyor.

POMPADA 'İNCE' AYAR
Akaryakıtta 2005 yılında başlayan Serbest Fiyatlandırma Sistemi, satıcılara önemli bir avantaj sağlarken, tüketicilere ise hiçte küçümsenemeyecek bir 'bedel' ödetiyor. Uluslararası Piyasalarda dolar ve petrol fiyatlarındaki yükselişe paralel olarak akaryakıt fiyatları anında yükselirken, dış piyasalardaki düşüş, aradan günler geçmesine rağmen pompa fiyatlarına yansıtılmıyor. Anında yapılan zamla, ellerindeki stokları yüksek fiyattan satan akaryakıt dağıtım şirketleri 'ekstra' gelir elde ediyor. Stoklar tükeninceye kadar geciktirilen indirimin faturasını ise vatandaş ödüyor. Tüketici dernekleri de zamların 'koşar adım' indirimin ise 'emekleyerek' yapıldığı gerekçesiyle uygulamayı eleştiriyor. nbsp;

Benzin fiyatları hiç inmedi

Benzinde indirim neden gelmiyor?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...