Yeşil binalara duble teşvik

- Güncelleme:
Yeşil binalara duble teşvik

TÜRKİYE Haberleri

Yeşil Binalar Zirvesi'ne katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'deki 14 milyon eski konutun enerjiyi yuttuğunu açıkladı. Bayraktar, "Enerjiyi tasarruflu kullanan konutlardan az vergi alıp, düşük faizli kredi vereceğiz" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, enerjiyi verimli kullanan, doğa dostu malzeme kullanan binalar için teşvikin yolda olduğunu söyledi. Çevre Dostu Binalar Derneğinin düzenlediği Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi'nin açılışında konuşan Bakan Bayraktar, yeşil binaların Türkiye'de artırılması için teşvik mekanizmasının harekete geçeceğini belirterek, "Yeşil binaların yapımı için hem vergi yönünden, hem kredi yönünden, diğer yönlerden bir takım kolaylıklar, bir takım teşvikleri de etap etap getiriyoruz" diye konuştu. Türkiye'de nüfusun yüzde 78'inin şehirlerde yaşadığını, mevcut binaların ise enerjiyi yüzde 38-40 oranında emdiğini dile getirdi. Türkiye'de fosil yakıtlara yılda 55 milyar dolar ödendiğine dikkat çeken Bayraktar, "Binalarımızda çok daha iyi yalıtımla nbsp;yüzde 50'ye varan enerji tasarrufu sağlayabiliriz. Yeni yapılan binalarda eskiye göre enerji tasarrufu yüzde 20 ile yüzde 80 arasında artıyor" dedi. Türkiye'de yaklaşık 19 milyon konut stoku bulunduğunu, bunun 14 milyonunun eski olduğunu söyleyen Bakan Bayraktar şunları söyledi:?"Bu eski binalar da enerjiyi savuran, depreme dayanıklı olmayan binalar. TOKİ bir taraftan konut üretirken, diğer taraftan ülkenin 170 noktasında kentsel dönüşüm yapıyor. nbsp;Hükümet olarak kararlıyız. Bu salt afet riski olan binaların dönüştürülmesi değil. Bundan sonra çevre dostu, yeşil, enerjiyi savurmayan, tasarruf eden binalar yapılacak."

HABERİN DEVAMI

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...