Öğrenciler sevdiği işi yapacak

- Güncelleme:
Öğrenciler sevdiği işi yapacak

GÜNDEM Haberleri

MEB yanlış meslek seçimini önlemek maksadıyla uzmanları okula taşıyacak, öğrencilere de iş yeri gezileri düzenleyecek.

Öğrencilerin yaptığı yanlış tercih sebebiyle ileriki dönemde mesleklerinde mutsuz olması Milli Eğitim Bakanlığı'nı (MEB) harekete geçirdi. Bakanlık, ilk ve ortaöğretimdeki öğrenciler için yönlendirme faaliyetleri ve sosyal aktiviteleri artırılacak çalışmalarına hız verdi. Bu çerçevede öğrencilerin ruhsal yapıları ve fiziksel özelliklerine göre kabiliyetleri geliştirilecek. Becerilerini artırmaya yönelik sportif, sanatsal ve kültürel aktiviteler artırılacak. Öğrencilerin meslekleri yakından tanımaların için iş yeri gezileri düzenlenmesini sağlanacak. Bakanlık ayrıca, kendi alanında uzman kişilerin okullarda öğrencileri bilgilendirmesi için çalışma yapacak. Bu çerçevede İŞKUR, TOBB, İşçi ve İşveren Sendikaları Konfederasyonları ile işbirliğine gidecek olan Bakanlık, okullarda kariyer günleri etkinliklerine de ağırlık verecek.


Hayat boyu takip
Bakanlık, okuldan mezun ettiği gençlerin işgücü piyasasındaki durumunun sistematik ve güncellenebilir bir model çerçevesinde izleyecek. Kişiye okulda kazandırılan bilgi ve yeteneklerin iş hayatına etkisi araştırılacak. Öğrencilerin çalışırken uyumu ve üretime katkı payları takip edilecek. Bu veriler sürekli güncellenerek, eğitim modelleri yenilenecek. Hayat boyu mesleki yönlendirme mekanizması geliştirilecek.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...