Google Street Wiev uygulaması iş başında

Google Street Wiev uygulaması iş başında

TEKNOLOJİ Haberleri

İnternet devi Google'ın, ev veya iş yerinde bilgisayar başındayken insanlara dünyanın çeşitli yerlerindeki sokakları görme imkanı veren Street View (Sokak Görüntüleme) uygulaması kapsamında dünyada çok ilginç görüntüler ortaya çıktı.

İnternet devi Google'ın, ev veya iş yerinde bilgisayar başındayken insanlara dünyanın çeşitli yerlerindeki sokakları görme imkanı veren Street View (Sokak Görüntüleme) uygulaması kapsamında dünyada çok ilginç görüntüler ortaya çıktı. Otoparkta kaplan, kara yolunda hızla koşturan geyik, kuş istilası, araba kazaları, film sahnelerini andıran görüntüler, bankta uyuyan süper kahramanlar, sokak ortasında silah alışverişi gibi sayısız ilginç olay, Street View kapsamında kayıtlara geçti.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Street View kapsamında Google arabaları sokakları dolaşarak fotoğraflar çekiyor, bu fotoğraflar sokaktan 360 derecelik görüntüler veriyor. Google çalışanları şimdiye kadar 8 milyon kilometreden fazla yol kat ederek dünyanın çeşitli ülkelerinde sokakların fotoğraflarını çekti. Bu fotoğraflar arasında yapılan bir taramada insanı hayretler içinde bırakan, bazen de güldüren çok ilginç fotoğraflar ortaya çıktı. Sokaklarda insanların günlük hayatını yansıtan enstantanelerde bazen silah alışverişini andıran görüntüler görülürken bir fotoğraf da ünlü yönetmen Alfred Hitchcock'un meşhur Kuşlar filminden sahneyi andırdı. Beyazlara bürünerek sandalyede oturan hayalet görünümlü insan, evde yangın, kayalar arasında aynı kaya gibi inşa edilen ev de Street View'in yakaladığı ilginç görüntüler arasında.

Fotoğraflarda, gizli bir köşeye çekilerek ihtiyacını gideren çocuğun da Street View'den kaçamadığı görülüyor.

Street View için mahremiyeti ihlal ettiğine dair yoğun şikayetler de var. Bu konuda Google'a karşı açılmış davalar var.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...