Batan gemiden 48 ton gümüş çıktı

Batan gemiden 48 ton gümüş çıktı

YAŞAM Haberleri

ABD deniz altı araştırma şirketi Odyssey Marine Exploration Inc, 2. Dünya Savaşı sırasında batırılan İngiliz gemisinden 48 ton gümüş çıkardı. Bunun şimdiye kadar bir gemi enkazından en derinden ve en fazla miktarda çıkarılan kıymetli metal olduğu bildirildi

ABD deniz altı araştırma şirketi Odyssey Marine Exploration Inc, 2. Dünya Savaşı sırasında batırılan İngiliz gemisinden 48 ton gümüş çıkardı. Bunun şimdiye kadar bir gemi enkazından en derinden ve en fazla miktarda çıkarılan kıymetli metal olduğu bildirildi.

SS Gairsoppa gemisi, 1941'de Alman hücum botundan atılan torpidoyla İrlanda'nın 500 kilometre açığında batmıştı. Geminin enkazı 4.700 metre derinlikte duruyor.

Gümüşlerin 23,7 milyon sterlin (37 milyon dolar) değerinde olduğu bildirildi. İngiliz hükümetiyle yapılan anlaşmaya göre şirket, masraflar hariç, çıkarılan gümüşün yüzde 80'ini alacak.

Gemi savaş sırasında Hindistan'dan İngiltere'ye gidiyordu. Bombalama sonucu 84 mürettebattan sadece biri kurtuldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...