Tatil telaşı başladı! İstanbul boşalıyor

Tatil telaşı başladı! İstanbul boşalıyor

YAŞAM Haberleri

Bayram tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyenler otobüs firmalarına akın etti. Günde 150 bin kişinin İstanbul'dan ayrıldığı ifade edildi.

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başkanı Mehmet Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla günde ortalama 150 bin olmak üzere yaklaşık 1 milyon kişinin İstanbul'dan diğer illere otobüsle taşınacağını belirtti. Bayram tatili dolayısıyla hafta başından itibaren otobüslerle il dışına gidişlerde yaşanan yoğunluk, bayrama yaklaşıldıkça arttı. Büyük İstanbul Otogarı'nda, en hareketli dönemlerden biri yaşanıyor. TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan, bayram tatilinin sektörü hareketlendirdiğini söyledi. Geçen pazartesiden itibaren İstanbul'dan il dışına giden yolcu sayısında ciddi artış yaşandığını dile getiren Erdoğan, "Özellikle 'uzun hat' diye tabir ettiğimiz, yolculuğun 8-10 saat sürdüğü otobüs firmalarında, bayrama kadar bilet bulmak zor. Ancak Trakya ve Marmara civarı gibi kısa mesafelerde, bilet bulmak mümkün" dedi. nbsp;Erdoğan, bilet fiyatlarıyla ilgili de şunları söyledi: "Otobüs firmalarının Bakanlıkça belirlenen bilet fiyatlarının üzerine çıkma ihtimali yok. Firmalar kendi gücü, kapasitesi dahilinde 100 liralık bir bileti 70 liraya kadar indirimli satabilir. Tavan fiyat olan 100 TL ise geçilemez. Vatandaşlara bilet fiyatlarının yüksek gibi gelmesinin sebebi, firmaların yüzde 30 indirim hakkını kullanmaması. İstanbul'dan il dışına günde bin 500 sefer yapıyoruz. Dün itibarıyla bu sayı 2 bine çıktı. 25'inden sonra sefer sayısı 3 bini bulacak." İSTANBUL nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...