Suriyeli sığınmacılar bayram için ülkesine döndü

/ Kaynak: AA
Suriyeli sığınmacılar bayram için ülkesine döndü

YAŞAM Haberleri  / AA

Suriyeliler, Ramazan Bayramı nedeniyle ülkesine döndü. Bayramı ülkelerinde geçirmek isteyen bir grup Suriyeli, Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçiş yaptı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan bir grup Suriyeli, Öncüpınar Sınır Kapısı'na geldi. Bayramı ülkelerinde geçirmek isteyen sığınmacılar, Kilis Valiliği tarafından kayıtları yapıldıktan sonra minibüs ve otobüslerle ülkelerine gönderildi. Pasaportu bulunanlar ise gerekli işlemlerin ardından Suriye'ye geçti.
Suriyeli Ayşe Yossa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esed rejiminin saldırılarının artırması üzerine 2 yıl önce Kilis'e geldiğini söyledi. Akrabalarının yanında barındığını anlatan Yossa, "Ramazan Bayramı için Suriye'ye dönüyorum. Ülkemi çok özledim. Bayramda akrabalarımın yanında olmak istiyorum. Bu bayramda da savaş bitmedi. Temenni ediyoruz ki çatışmalar bir an önce biter bizlerde Suriye'ye döneriz" dedi.
Yossa, bayramda akrabalarını göreceği için çok mutlu olduğunu kaydetti.


YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...