Sahil Güvenlik'te operasyon, 71 kaçak yakalandı

/ Kaynak: AA
Sahil Güvenlik'te operasyon, 71 kaçak yakalandı

YAŞAM Haberleri  / AA

Bodrum'da, yasa dışı yollardan Kos Adası'na geçmeye çalıştıkları belirlenen yabancı uyruklu 71 kişi yakalandı.

Bodrum Sahil Güvenlik ekipleri, gece saatlerinde dört ayrı operasyon düzenlendi. Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı SAGET-18 ve SAGET-28 no'lu bot komutanlığı ekipleri, Akyarlar açıklarında şişme botla denize açılan Afganistan uyruklu 9, başka bir operasyonda da Turgutreis açıklarında Suriye uyruklu 16 kaçağı yakaladı. Kaçaklar, Sahil Güvenlik botlarına alınarak Turgutreis Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığına getirildi. Aralarında yeni doğmuş bebek ve çocukların da olduğu kaçaklar, ekiplerce güvenli bir şekilde tekneden indirildi.
Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 1 no'lu bot ise başka bir operasyonda, Bitez açıklarında bir teknenin motorunun bozulduğu ve su almaya başladığı ihbarını almasıyla bölgeye gitti. İçinde çocuk ve kadınların da olduğu Suriye uyruklu 16 kişi, sürat botundan son anda kurtarıldı. Kaçaklar daha sonra Milta Marina'daki Sahil Güvenlik Karakoluna getirildi.
Ekipler Bodrum açıklarında kaçakları taşıyan bir diğer botu da durdurdu. Lastik botta bulunan 30 kaçak kurtarıldı. Kaçaklar işlemlerinin ardından Yabancılar Şubesine teslim edilecek.
Yakalanan kaçakların arasında gazi, İngilizce öğretmeni ve mühendisler de bulunuyor.


YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...