Sosyal medyayı sallayan fotoğraf sahte çıktı

Sosyal medyayı sallayan fotoğraf sahte çıktı

YAŞAM Haberleri

Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim'in elinde 'Merhaba Türkiye, ben Çinli değilim' yazısı olan sosyal medyayı sallayan fotoğrafı sahte çıktı.

Çin'in Uygur Türkleri'ne karşı baskı uyguladıkları gerekçesiyle son dönemde Türkiye'de Uzak Doğulu turistlere saldırılar artarken, sosyal medyada dolaşan bir fotoğraf tartışmaya sebep olmuştu.

'4 DİLDE TEŞEKKÜR'

Fotoğrafta Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim'in elinde tuttuğu kağıtta 'Merhaba Türkiye, ben Çinli değilim' yazıyordu. Ama işin aslı sonradan ortaya çıktı. Fotoğrafın aslında 4 farklı dilde 'teşekkürler' yazdığı anlaşıldı.


5 Temmuz'da Uygur Türkleri'nin oruç tutmasına ve ibadet etmesine izin verilmediğine dair haberler üzerine Çin'i protesto için gerçekleştirilen yürüyüşte kendilerini Çinli zanneden ülkücü bir grubun saldırısına uğrayan Koreli iki turist polis merkezinde ifade verip şikayetçi olmuştu.

Doğu Türkistan eylemi yapan ülkücü grubun saldırısına uğrayan turistlerden biri ise "Ben Çinli değil, Koreliyim" demişti.
Sosyal medyayı sallayan fotoğraf sahte çıktı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...