Manavgat Belediyesi sivrisineğe karşı 'cibinlik' dağıtacak

/ Kaynak: AA
Manavgat Belediyesi sivrisineğe karşı 'cibinlik' dağıtacak

YAŞAM Haberleri  / AA

'Vatandaşımızın kendisini sinekten koruyabilmesi için mağduriyetin bir nebze de olsa giderilmesi anlamında cibinlik dağıtmaya karar verdik'

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yasal düzenleme sonrası sivrisinekle mücadelenin büyükşehir belediyesine devredildiğini ancak bu yılki çalışmaların yetersiz kaldığını öne sürerek, "Vatandaşımızın kendisini sinekten koruyabilmesi için mağduriyetin bir nebze de olsa giderilmesi anlamında cibinlik dağıtmaya karar verdik" dedi.
Sözen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde vatandaşlardan sivrisinek konusunda yoğun şikayet aldıklarını söyledi.
Yöre halkının bu sorunla ilgili Manavgat Belediyesinin sorumluluğu bulunduğuna inandığını belirten Sözen, "Büyükşehir Yasası'nın ardından sivrisinekle mücadele çalışmaları Antalya Büyükşehir Belediyesine devredildi ancak bu yılki çalışmalar yetersiz kaldı" dedi.
Bu tür yetkiler bölgesel idarelerle paylaşılmadığı takdirde vatandaşın isyan etme noktasına geldiğini öne süren Sözen, şunları söyledi:
"Manavgat Belediyesi olarak 'yasal ölçekte ne yapabiliriz' diye düşündük. Vatandaşımızın kendisini sinekten koruyabilmesi için analarımızın babalarımızın bizleri yatırdığı, biraz da örfümüzü, adetlerimizi, geleneklerimizi hatırlamak ve nostalji yapmak anlamında ve mağduriyetin bir nebze de olsa giderilmesi anlamında cibinlik dağıtmaya karar verdik. Cibinlik alımlarına başladık. Vatandaşımızın taleplerine göre alımları devam ettireceğiz."
İlk etapta bin adet satın alınması planlanan cibinlikler için sipariş verildiği, teslimatın Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yapılacağı bildirildi.


YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...