Hopa'da kaybolan kişileri arama çalışmaları devam ediyor

/ Kaynak: İHA
Hopa'da kaybolan kişileri arama çalışmaları devam ediyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Hopa'daki sel ve heyelan felaketinin ardından ilçede kaybolan vatandaşları arama çalışmaları devam ediyor.

Artvin'in Hopa ilçesindeki sel ve heyelan felaketinin ardından ilçede kaybolan vatandaşları arama çalışmaları devam ederken, yıkılan evlerle ilgili hasar tespit işlemleri de devam ediyor. Hopa ilçesinde yaşanan sel ve heyelan felaketi sonrası ilçede çamur ve balçık temizleme çalışmaları devam ediyor. İlçenin Kantarlı mevkiinde yamacın arka tarafında bulunan ve yıllarca çöp döküm alanı olarak kullanılan alanın sağanak yağış sonrası sahil yoluna dökülmesinin ardından Karayolları ekipleri tarafından o bölgede temizlik yapılıyor. 

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİLİYOR 

İlçedeki Sundura deresinden akan sel sularıyla olumsuz etkilenen ev ve işyerlerinde hasar oluşurken, vatandaşlar kendi imkanlarıyla temizlik çalışmaları yapıyor. Boşalttıkları evlerine geri dönebilmek için balçıkları temizleyen vatandaşlar, mağdur olduklarını söyledi. 
Küçük baş hayvanlarının da telef olduğunu dile getiren vatandaşlar, eşyalarını kullanılmayacak hale geldiğini kaydetti. Sundura mahallesindeki yıkılan ev ve işyerlerinde hasar tespit işlemleri devam ederken, yüzlerce evin kullanılmayacak durumda olduğu belirtildi. 

JAK VE AFAD ARAMA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR 

Sugören köyünde sel sularına kapılarak kaybolan Melike Kakşi ile yeğeni Nejla Kakşi'yi bulabilmek için JAK ve AFAD tarafından başlatılan çalışmalar da sürdürülüyor. Yapılan çalışmalarda herhangi bir ize rastlanmadığı öğrenilirken, kaybolan iki kişinin balçık altında kaldığı belirtiliyor. 
Öte yandan, Hopa ilçesinde karayolu ile ulaşımı sağlanamayan köylere ise helikopterler aracılığıyla havadan su ve temel gıda yardımları yapılıyor. 

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...