250 liralık kurbanlıklar kanserli çıktı

250 liralık kurbanlıklar kanserli çıktı

YAŞAM Haberleri

Adana'da vatandaşlara satılan 250 liralık kurbanlıkların kanser olduğu ortaya çıktı.

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, Suriye'den getirilen ve 250 liradan başlayan fiyatlarla satılan ucuz kurbanlarda kanser hastalığına rastlandığını söyledi.


UCUZ KURBANLIKLARA KARŞI DİKKAT
Yağmur, yaptığı açıklamada, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlık alacak vatandaşları ucuz kurbanlıklara karşı uyardı.


Yağmur, vatandaşların kurban alırken titiz olması gerektiğini ve gittikleri kurban pazarlarında satıcıların Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın açıkladığı kurban satış kurallarına uyup uymadığına bakması gerektiğini kaydetti.


İYİ BİR KURBAN İÇİN 700-800 LİRA
Saruhan, özellikle hayvanların kulak küpesinin olup olmadığı mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini belirterek, "Vatandaşlar ucuz kurban almasın. Şuan Türkiye'de en ucuz kurban kilosuna göre 500-600 lira olur. İyi bir kurban almak istiyorsan 700-800 lirayı gözden çıkartacaksın" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...