Bodrum'da 31 kaçak yakalandı!

/ Kaynak: AA
Bodrum'da 31 kaçak yakalandı!

YAŞAM Haberleri  / AA

Bodrum ilçesinde düzenlenen operasyonda, Yunanistan'ın İstanköy Adası'na geçmeye çalışan Suriye ve Afganistan uyruklu 31 kişi yakalandı.

İlçeye bağlı Gümüşlük Mahallesi Kardak Kayalıkları yakınlarında devriye görevi yapan Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı TCSG-28 botu, Gümüşlük iskelesinden çıkan iki ayrı botun durumundan şüphelenerek açıkta "dur" ihtarında bulundu. Ekiplerce durdurulan iki ayrı botta yapılan aramada, Suriye ve Afganistan uyruklu 21 kişi yakalandı. Gümüşlük iskelesine getirilen bu kişiler, sınır dışı edilmek üzere Jandarma ekiplerine teslim edildi. Sahil Güvenlik ekiplerince düzenlenen başka bir operasyonda ise yasa dışı yollarla Yunanistan'ın İstanköy Adası'na geçmeye çalışan Suriye uyruklu 10 sığınmacıyı taşıyan tekne kaptanı, iddiaya göre Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin kendilerine doğru geldiğini fark etmesi üzerine teknede bulunan 10 kişiyi denize attı.
Denize atılan ve iyi yüzme bildikleri öğrenilen 6'sı Yunanistan'a doğru yüzmeye başladı. Yüzme bilmeyen 4 kişi ise can yelekleri sayesinde hayatta kaldı.
Çevreden geçen bir ticari tekne tarafından fark edilen Suriyeli sığınmacılar, teknenin kurtarma botuna alındı.
İhbar üzerine bölgeye gelen Sahil Güvenlik ekipleri, söz konusu 4 kişi ile Yunanistan'a doğru yüzmeye çalışan 6 sığınmacıyı kurtardı.
Bu kişiler daha sonra Sahil Güvenlik Komutanlığına getirildi.
Sığınmacıları denize atarak kaçtığı iddia edilen tekne kaptanının yakalanması için çalışma başlatıldı.


YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...