Özgecan Aslan davasında sıcak gelişme!

Düzenleyen:
Özgecan Aslan davasında sıcak gelişme!

YAŞAM Haberleri

Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili tutuklu bulunan ve haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen 3 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşması yarın görülecek.

Tarsus Adliyesinde 9 Eylül'de görülen 2. duruşmaya Sesli ve Görüntülü  Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılan tutuklu sanıklar Ahmet Suphi  Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe, 3 Kasım'da  görülecek celsede duruşma salonunda yer alacak. Duruşma yarın saat 09.00'da Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesinde  görülecek. Özgecan Aslan'ın aile avukatlarının yanı sıra Aile ve Sosyal  Politikalar Bakanlığının avukatları ile sanık avukatlarının da katılacağı  duruşmada sanıklar, ek savunmalarını yapacak. 
 
Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor 
Cumhuriyet savcısı mütalaasında, Ahmet Suphi Altındöken için  "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir  suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu  işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs  ve cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından ağırlaştırılmış  müebbet hapis cezası istemişti. 
 
Mütalaada, Fatih Gökçe için de aynı suçlara ilaveten "nitelikli cinsel  saldırı" suçlamasıyla da yargılanması talep edilirken, Necmettin Altındöken için  de "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka  bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir  suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme" gibi suçlardan aynı ceza  istenmişti. 
 
Sanık Ahmet Suphi Altındöken, mahkemedeki savunmasında, suçlamaları  kabul etmemiş, cinsel saldırıyla ilgili arkadaşı Fatih Gökçe'yi suçlamıştı. Gökçe ise kendisine yönelik cinsel saldırı suçlamasını reddetmiş, baba  Necmettin Altındöken de olayla bir ilgisinin bulunmadığını ileri sürmüştü. Bu arada, Özgecan Aslan ailesinin avukatları da mütalaada tutuklu  sanık Ahmet Suphi Altındöken için "nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs" kısmına  tepki göstermiş, Altındöken'in de "nitelikli cinsel saldırı" suçlamasıyla  yargılanmasını, bu yönde kuvvetli deliller olduğunu ifade etmişlerdi. 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...