Sinop'ta fabrikaların çatıları kardan çöktü

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Sinop'ta fabrikaların çatıları kardan çöktü

YAŞAM Haberleri  / DHA

SİNOP'ta etkili olan kar yağışı Organize Sanayi Bölgesi'ndeki birçok işyerinin çatısının çökmesine neden oldu. Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, çatılarının çökmesiyle maddi zarara uğrayan...

SİNOP'ta etkili olan kar yağışı Organize Sanayi Bölgesi'ndeki birçok işyerinin çatısının çökmesine neden oldu. Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, çatılarının çökmesiyle maddi zarara uğrayan işyerlerinde incelemelerde bulundu.
Sinop Organize Sanayi Bölgesi'nde işyerinin çatısı biriken tonlarca ağırlıktaki kar kütlesine dayanamayarak çöktü. Bu işyerlerinde önemli asar oluştu. Zarar gören işyerleriyle ilgili İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü teknik elemanlarınca yapılacak hasar tespit çalışmaları başlatıldı. Vali Yasemin Özata Çetinkaya, işyerlerini gezerek son durumları hakkında bilgi aldı. Vali Çetinkaya, işyerleri zararar görenlere maddi destek olunması konusunda ilgili birimlerle görüşeceklerini söyledi. Vali Çetinkaya'nın 'Geçmiş olsun' ziyaretlerine İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Tarkan Şentürk ve Organize Sanayi Bölge Müdürü Ramazan Ustabaş, OSB Yönetim Kurulu Üyeleri, sanayiciler ve işyeri sahipleri de katıldı. Vali Çetinkaya, şöyle dedi:

"Hakikaten Sinop, son 30 yılın en yoğun kar yağışını aldı. Kar rahmettir, bundan gocunmayız ve şikayetçi olmayız. Yoğun bir hafta geçirdik. Hasarların, vesairelerin ötesinde en sevindiğimiz nokta; herhangi bir can kaybı, hatta bir yaralanmamız bile olmadı. Buna şükrediyoruz. Sinop Organize Sanayi'nde olayın farklı bir boyutunu yaşadık. Şu ana kadar 5 fabrika tamamen üretimi duracak şekilde zarar görmüş. Yani sadece çatı göçmesi değil, duvarlarda çatı göçmesinden kaynaklanan hasarlar var. Çatı göçmesinden kaynaklı bütün fabrikanın kullanılabilir makine aksamı göçen çatının altında kalmış. Hatta bir fabrikamızda çok ciddi bir üretim varmış sevkiyata hazırlanmış onlar bile şu anda göçen çatının altında kalmış."

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...