Topuklularla araba kullanmak çok tehlikeli!

Düzenleyen:
Topuklularla araba kullanmak çok tehlikeli!

YAŞAM Haberleri

Fren ve debriyaj pedalları arasına sıkışma, paspasa takılma riski bulunan topuklu ayakkabılar, trafikte büyük tehlikeye sebep olabiliyor. Aynı şekilde sandalet ve terlik de riskli...

Canan Eraslan KADIN DÜNYASI - Kadın ve otomobil kelimelerini bir araya getirdiğimizde bir tartışmanın da fitilini ateşleriz her zaman... Kadınlar iyi sürücü müdür? Gelin bu başka bir günün tartışma konusu olsun da, biz bugün çok daha güvenli araç kullanmak için gerekenlerden birine dikkat çekelim. Araç kullanan her kadın fark etmiştir rahatsızlığını ama bir uzman söyleyince daha bir ‘ciddi’ geliyor doğrusu: Topuklu ayakkabıyla araç kullanmayın...
Evet, biz kadınlar olarak o gün kullanacağımız giysiye göre ayakkabı seçiyor ve gerekliyse ve kullanıyorsak, arabaya atlayıp gidiyoruz. Gidiyoruz da... Araba kullanıyor ve en azından bir defa topuklu ayakkabıyla araç kullanmak zorunda kaldıysanız, siz de fark etmişsinizdir mutlaka tedirginliği...
Kıyafetiniz topuksuz ayakkabı giymeye uygun değilse, mutlaka yanınıza topuksuz, hatta spor ayakkabı alın... Hatta ve hatta arabada bir spor ayakkabıyı sürekli bulundurmakta da yarar var. Nereye giderseniz gidin, arabaya binince spor ayakkabıyı çıkarır, şık ve istediğiniz kadar yüksek topuklu olanını giyebilirsiniz...
Evet, şimdi gelelim uzmanların topuklu ayakkabıyı ‘tehlikeli’ ilan ettiren gerekçelerine...
- Bütün sürücülerin araç kullanırken, tehlikeye sebep olabilecek hareketlerden kaçınması gerekiyor. Elde olmayan sebeplerle hakimiyet kaybı, en az aşırı hız kadar tehlikeli.
- Dikkat ne kadar yüksek olursa olsun, topuklu ayakkabılar hakimiyet kaybına sebep oluyor. Çünkü topuklar paspasa takılabilir, fren, gaz veya debriyaj arasına sıkışabilir.
- İleri sürüş Teknikleri Uzmanı Onur Akçay da topuklu ayakkabıyı önermediklerini ifade ediyor.
- Panik fren durumlarında topuklu ayakkabının yanı sıra terlik ya da sandaletlerle araç kullanmak da risk oluşturuyor.
- Topuklu ayakkabılarla özellikle ani durumlarda araca müdahale etmek, fren-gaz dengesini ayarlamak çok zor. Tehlike anlarını düşünmek gerek. Trafik kazası öyle bir şey ki, belki 10 yılda bir başınıza gelebilir ve bunu en az hasarla atlatabilecekken, topuklu ayakkabı ya da terlik yüzünden telafisi zor hatta imkânsız durumlara yol açmamak gerek.
- Tehlike anına daima hazır olmakta yarar var. Hem psikolojik hem fiziki olarak...
Topuklularla araba kullanmak çok tehlikeli!
Saçınızın bakımını asıl şimdi yaptırın
Uzmanlar tavsiye ediyor: Saçlara hava aldırın, keratin bakımı yaptırın, yağını eksik etmeyin, kimyasalı az ürünler kullanın...
Yazın güneş yıprattı, sonbaharda rüzgâr ve kirlenen hava. Kış mevsiminde ise daha ağır şartlar bekliyor saçları. Bunun için saçları kışa hazırlamakta yarar var. Kuaförler, öncelikle keratin bakımı yapılması gerektiğine dikkat çekiyor. Güneş kadar soğuk havanın da kuruttuğu saçların dökülmeye başlamaması ya da dökülmesinin hızlanmaması için kuruma karşıtı tedbir alınması gerekiyor. Keratin bu olumsuzluğu gideriyor. Kuaförler ve dermatologlar, kimyasal içerikli ürünlerin fazlaca kullanılmaması gerektiğini hatırlatırken, şu tavsiyelerde bulunuyor: Şampuanın kimyasal özelliklerine dikkat etmek gerek. Paraben en fazla zarar veren maddelerden biri. Mümkünse parabensiz şampuanlar tercih edilmeli. Saçın yağını ve maskesini de eksik etmemeli. Tesettürlü hanımlar da fırsat buldukça saçlarına hava, mümkünse güneş aldırmalı.
Topuklularla araba kullanmak çok tehlikeli!
Teknoloji hızlı yaşlandırıyor
Kişiler yaşlandıkça vücutlarında sarkmalar oluşuyor. En çok deformasyon da ne yazık ki yüz bölgesinde.... Son dönemde teknolojinin etkisiyle birçok olumsuzluk, çok erken yaşlarda karşımıza çıkabiliyor. Bütün gün bilgisayar karşısında olanların yanı sıra, saatlerce akıllı telefona bakmak, omuzlarda içe dönüklük, gıdı sarkması (çene altı ve boyunda kalınlaşıp katlanma), gözlerin kısılması sebebiyle göz kenarı ve alında kırışıklığa sebep olabiliyor. Bunun için yapılabilecek en iyi şey telefona daha az bakmak... Bu ve kilo başta olmak üzere diğer sebeplerle gıdı sarkması oluştuysa, lazer uygulaması ile gıdı bölgesindeki fazla yağlar alınabiliyor ama bu tür operasyonlara karşıysanız, estetisyenlerin birkaç tavsiyesini uygulamakta yarar var.
Bu tavsiyeler, gıdı sarkmasını önlemek için de önemli...
- Bir kaşığın uç tarafını iki dudak arasına sabitleyin ve kaşığı aşağı-yukarı hareket ettirerek çene altının çalışmasını sağlayın. Bu yöntem, sarkmaları önleyecektir.
- Çene kısmını itebildiğiniz kadar ileri itin, kafanızı yukarı kaldırıp 2 dakika bekleyin. Ağrıyan boyun, gıdıyı gerdirmenin en iyi yollarından biri.
- Koltuğa sırt üstü yatın. Sonra koltuğun kolundan arkaya doğru başınızı sarkıtın. Boynunuz ne kadar gerilirse, fayda o kadar yüksek olacaktır.

 

 

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...