Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Merkel’e rekorluk davetiye

Düzenleyen:
Merkel’e rekorluk davetiye

YAŞAM Haberleri

Kendi nüfusundan fazla Suriyeliyi misafir ettiği için Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilen Kilis, ilginç bir rekor denemesiyle adından bir defa daha söz ettirdi.

Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen Kilisliler ve Suriyeli misafirler, 2 bin kadının aynı gün imza atacağı 1.5 metre genişliğinde ve 15 metre uzunluğundaki davetiye ile Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için rekor denemesi yaptı. Kilisliler, hazırlanan davetiye ile Almanya Başbakanı Angela Merkel’i Kilis’e davet ederek, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Kilis’te birlikte kutlayalım, Kilis’in Nobel Barış Ödülü’nü hak ettiğini gelin yerinde görün” ifadelerini kullandı. Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, organizasyonda yaptığı konuşmada, “90 bin 400 nüfusumuz olmasına rağmen 127 bin 700 Suriyeli misafirimiz var. Biz bu kardeşlerimize sığınmacı demiyoruz. Misafir diyoruz. Sokağımızı, caddemizi, evimizi, işimizi, aşımızı ve hatta havamızı paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...