Evlilikler tükeniyor

Düzenleyen:
Evlilikler tükeniyor

YAŞAM Haberleri

Daha hızlı tüketen bir toplum olduğumuzu ve bu durumun evlilikleri yıprattığını belirten uzmanlar, “Evliliğinizi kurtarmak için romantizmi tekrar canlandırın. Başbaşa yemeğe çıkın” tavsiyesinde bulunuyor

Evlilik ve Aile Danışmanları Derneği Başkanı Psikolojik Danışman Ferhan Bıçakçılar, tükenmişlik sendromunun evliliklerde de yaşanabildiğini, mutsuzluk, yorgunluk ile tahammülsüzlükle başlayan ve hayal kırıklığıyla devam eden bu durumun ruh sağlığının yanı sıra evlilikleri de bozduğunu belirtti. Bıçakçılar, evliliğin uzun süreli bir ilişki olduğunu, ilişkinin çocuk, aile, arkadaşlar, travmalar, hayattaki zorlanmalar, ekonomik sıkıntılar gibi faktörlerden etkilendiğini ifade ederek, bunların bir bütün halinde yoğunlaştığı ve kişiyi artık bir ümitsizlik duygusuna sürüklediği durumun tükenmişlik sendromu olarak tanımlandığını belirtti. Evliliklerde dönem dönem problemler olabileceğini belirten Bıçakçılar, eşlerin ilişkileri içinde yeni bir bakış açısıyla enerji oluşturmaması halinde evliliklerin de tükenebileceğini belirtti. Bıçakçılar, çiftlere şu tavsiyelerde bulundu: “Tükenmişlik sendromuna karşı yeniden birbirlerini ve romantizmi hatırlamalarını tavsiye ediyorum. Birden ve hızlı iyileşme beklemeyin. Küçük adımlarla başlayın ve küçük hedeflerle, ulaşabileceğiniz hedeflere ulaşın. Yani ‘Eşimle bir kere yemeğe çıktık, sorunu hallettik’ diye düşünmeyin. Bu tür aktiviteleri sürekli hale getirin. Balkona birlikte diktiğiniz bir çiçek bile iyileştirici bir aktivitedir.” 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...