Genç kızın kafa derisi yeniden dikildi

Düzenleyen: / Kaynak: IHA
Genç kızın kafa derisi yeniden dikildi

YAŞAM Haberleri  / IHA

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde tarlada çalışırken yem makinesine saçlarını kaptıran Özge Akıncı’nın (16) kopan kafa derisi, kolundan alınan damar ile Kocaeli Üniversitesi Hastanesi’nde yerine dikildi.

Kandıra’da ailesiyle birlikte yaşayan Özge Akıncı isimli 16 yaşındaki genç kız, kendilerine ait tarlada çalışırken bir anda saçlarını tarlada yem makinesine kaptırdı. Makineye kapılan saçları nedeniyle feci bir şekilde kafa derisi yerinden kopan Akıncı, olay yerine çağrılan ambulans ile sevk edildiği Kocaeli Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde hemen ameliyata alındı. Genç kızın kopan kafa derisi, kolundan alınan damar kullanılarak 10 kişilik ameliyat ekibi ve 12 saat süren mikro ameliyat yöntemiyle başarılı bir şekilde yerine dikildi.

Akıncı, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne Plastik Ve Estetik Cerrahi Bölümü ekibi tarafından yapılan operasyon sonrasında, 6 gün süren tedavisinin ardından saçlarının çıkmaya başlamasıyla taburcu edildi. Ameliyatı yapan ekipte görev alan Dr. Can İlker Demir, “Alın bölgesinden, ense bölgesine kadar tamamen kopmuştu. O şekilde acile geldi, hemen ameliyata aldık. Baş derisiyle kafa arasındaki damarların yanı sıra kolundan da ekstra damar aldık. Hasta ameliyatın ardından 1 gün kadar yoğun bakımda kaldı. Serviste de 5 gün tedavi ettikten sonra hastayı taburcu ettik. Saçları çıkmaya başladı, hissetmeye başladı. Yani koyduğumuz o saç derisinin tamamı tuttu, hiç kaybımız olmadı. Zamanında müdahale edilmeseydi, nakile ihtiyaç duyulacaktı. Başka müdahalelere gerek kalabilirdi. Başka bir yerinden parça alıp, oraya nakil gerekecekti” dedi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: IHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...