HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bolu Ramazan'da da tatilcilerin gözdesi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bolu Ramazan'da da tatilcilerin gözdesi
Bolu, Haber

YAŞAM Haberleri  / AA

Zengin doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla dört mevsim ilgi çeken Bolu, ramazan ayında da doğal, tarih ve kültür tutkunu turistlerin uğrak yeri olmaya devam ediyor.

Her mevsim farklı bir güzelliğe bürünen milli ve tabiat parkları, yaylaları, gölleri ve tarihi yapılarıyla Bolu, özellikle yaz aylarında doğa severlerin akınına uğruyor.

Her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turistin, büyük şehirlerin gürültülü ve kirli havasından kaçarak dinlenmek için tercih ettiği yerlerin başında gelen Abant Tabiat Parkı, Gölcük Tabiat Parkı, Yedigöller Milli Parkı ve yüksek rakımlı yaylaları ile Bolu, yaz mevsiminin en güzel renklerini ziyaretçilerine sunuyor.

Ramazan ayında sıcak havanın etkisinden kurtulmak ve yüksek rakımlı ve serin bir ortamda oruç tutmak isteyen vatandaşlar Bolu’daki milli park ve yaylalara akın ediyor.

Günün yorucu temposundan kaçarak rahat bir nefes almak isteyen vatandaşlar iftarlarını Gölcük Tabiat Parkı’nda yapıyor.

Özelikle hafta sonları tatilcilerin, kimse tarafından rahatsız edilmeden kitaplarını okuyabileceği, göl çevresinde tur atabileceği ve temiz bir havada dinlenebileceği ortamların oluşturulduğu park, İstanbul ve Ankara gibi metropol şehirlere yakınlığı ile ramazan ayında da yoğun ilgi görüyor.

Abant'ta her türlü yabani hayvanı görmek mümkün

Turkuaz rengi sularıyla ve üzerinde barındırdığı rengarenk nilüferlerle göz kamaştıran Abant Tabiat Parkı, hem kış hem de yaz mevsiminde olduğu gibi ramazan ayında da yoğun bir ziyaretçi akınına uğruyor.

Orman varlığı bakımından Türkiye'nin en zengin illerinden biri olan Bolu'nun, Abant Tabiat Parkı bölgesinde bulunan çam, köknar, kayın, meşe, kestane, gürgen, kavak, yabani meyve ağaçlarından oluşan zengin bitki örtüsü, hafta sonu ya da günü birlik bölgeyi tercih eden tatilcilere temiz bir hava soluma imkanı sunuyor.

Öte yandan yetkililer tarafından Abant Tabiat Parkı’nın girişinde oluşturulan "Ziyaretçi tanıtım merkezi"nde bulunan çeşitli yaban hayvanlarının tahnitleri, tatilcilere bölgede yaşayan hayvanlar hakkında bilgi sahibi olma imkanı sağlıyor.

Ziyaretçi tanıtım merkezinde bulunan, ayı, kızıl geyik, karaca, kurt, tilki, vaşak gibi yaban hayvanları ile kartal, doğan ve atmaca gibi yırtıcı kuşların tahnitleri ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...