Küçük balıkçıya destek yıl sonunda

Düzenleyen:
Küçük balıkçıya destek yıl sonunda

YAŞAM Haberleri

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, geleneksel balıkçılık yöntemleriyle avcılık yapan küçük ölçekli balıkçıların da destekleme kapsamına alındığını, uygulamadan yaklaşık 16 bin balıkçı teknesinin faydalanacağını belirtti.

Balıkçı teknesi sahiplerinin desteklenmesine ilişkin tebliğin 13 Eylül’de Resmi Gazete’de yayımlandığını anımsatan Fakıbaba, bu kapsamda geleneksel balıkçılık yöntemleriyle avlanan 10 metreden küçük ruhsatlı balıkçı tekne sahiplerine 500 lira ile 1000 lira arasında destekleme ödemesi yapılacağını söyledi. 1 Ocak 2017 itibarıyla geçerli ruhsata sahip, iç sularda avcılık yapan tüm balıkçı teknesi sahipleriyle denizlerde avcılık yapan 10 metreden küçük balıkçı teknesi sahiplerini, tekne boyuna göre destekleyeceklerini belirten Fakıbaba, şu ifadeleri kullandı: Deniz ve iç su balıkçı teknelerinden 5 metrenin altındakilere 500 lira, 5-7,99 metrelere 750 lira ve 8-9,99 metre deniz balıkçı tekneleriyle 8 metre ve daha büyük boylardaki iç su balıkçı teknelerine bin lira destekleme ödemesi yapacağız. Balıkçılarımız 3 Kasım’a kadar formlarını il ve ilçe müdürlüklerine iletirse ödemesini yıl sonunda alacak.”

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...