HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Terliyken serin su içmek hasta etmez

Düzenleyen: /
Terliyken serin su içmek hasta etmez
Soğuk Su, Ter, Sağlık, Hastalık, Haber

YAŞAM Haberleri

UÜ Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Pala: ‘Günde mutlaka 2 litre su için’ yaklaşımı doğru değil. Taze balık ve yoğurdu birlikte tüketmek zehirlemez...

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kayıhan Pala, halk arasındaki birçok inanışın tıbbi ve bilimsel dayanağının bulunmadığını öne sürdü. Ülke genelinde halk sağlığı konusunda yaygın olarak bilinen bazı “mitler” bulunduğunu savunan Pala “’Terliyken serin su tüketme, hastalanırsın’ gibi düşünce tamamen yanlış. Hava sıcaklığı ya da soğukluğu doğrudan hastalık sebebi değildir. Hastalığa yol açan ana etmen mikroskobik organizmalardır” dedi. Meyvenin tüm vitamininin kabuğunda bulunduğu anlayışının da yanlış olduğunu savunan Pala “Bazı meyvelerin ağırlıklı olarak kabuğunda vitamin olabilir, bazılarının ise içeriğinde” bilgisini verdi. Gıda zehirlenmesine yol açacağı endişesiyle birçok yerde balık ile yoğurdun birlikte tüketilmediğine dikkati çeken Pala “Taze balık ve yoğurdu birlikte tüketmek hiçbir sağlık problemine yol açmaz ve besin zehirlenmesine de sebep olmaz. Besin zehirlenmesi, zararlı bakterilerin ürediği kirlenmiş yiyeceklerin tüketilmesi sonucunda oluşur’’ dedi. “Günde mutlaka 2 litre su için” yaklaşımının da doğru olmadığını anlatan Pala, şunları kaydetti: Kişinin az su tüketmesi sağlığı için zararlıdır fakat gereğinden fazla su tüketmesi de zararlı olabilir. Gün içinde çok terleyen birinin 3 litre su içmesi gerekirken, fazla aktivitede bulunmayan birisine 2 litre yeterli olabilir. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...