HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Ponzi Arzu'yu yalanlayan ifade

Düzenleyen: /
Ponzi Arzu'yu yalanlayan ifade
Ponzi Arzu, Haber

YAŞAM Haberleri

BURSA, İstanbul ve İzmir'de yüksek kâr vaadiyle 57 kişiyi yaklaşık 13 milyon lira dolandırdığı öne sürülen ve geçen şubat ayında tutuklanan 'Ponzi Arzu' lakaplı 38 yaşındaki Arzu Mertgil,'in yargılanmasına Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Hakkında, toplam 789 yıl hapis cezası istenen Arzu Mertgil, suçlamaları kabul etmeyip tahliyesini istedi. Tutuksuz yargılanan Mertgil'in şoförlüğünü yapan Serkan Çevgir ise "Arzu yalan söylüyor. Tüm tezgahları o kuruyordu. Para alma işine karışmıyordu. Bunu ben yapıyordum. Kurbanlardan alınan paraları kendisine tesim ediyordum" dedi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, Bursa'nın yanı sıra İstanbul ve İzmir'de 57 kişiyi yaklaşık 13 milyon lira dolandırdığı iddiasıyla aradığı Arzu Mertgil'i Mustafakemalpaşa İlçesi'nde geçen şubat ayında yakaladı. Üzerinde sahte kimlik ve ehliyet ile bir miktar para çıkan Mertgil'in kaldığı evde yapılan aramada ise 18 farklı peruk ele geçirildi. Sosyal medya hesabında, tanınmamak için peruklarla çekilmiş fotoğraflarını paylaşan ve 'Ponzi Arzu' adı verilen Arzu Mertgil'in, kurbanlarına inandırıcı olmak için evlerine gidip onlarla aynı sofrada yemek yediği, çay içtiği, dertlerini dinlediği çektirdiği fotoğraflar da ortaya çıktı.  Mertgil, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Ponzi Arzu'yu yalanlayan ifade

'MAĞDURUM TAHLİYEMİ İSTİYORUM'
Bursa 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne 'Nitelikli dolandırıcılık' ve 'Kamu görevlisi ile ilişkisi olduğunu bahisle dolandırıcılık' suçlarından her mağdur için 7- 14 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açılan ve hakkında 789 yıla kadar hapis cezası istenen Arzu Mertkil'in yargılanmasına devam edildi. Bu duruşmaya da başı örtülü gelen ve savunma yapan Arzu Mertgil, yöneltilen suçlamaları bir kez daha kabul etmedi, masum olduğunu söyledi.
Kendisinin mali müşavir olduğunu, mali danışmanlık ve finans ücreti karşılığında iş yaptığını belirten Merkil, “Ben kimseyi dolandırmadım. Elden plara almadım. Kredi kartı dahi kullanmadım. Hiçkimseye kar payı da dağıtmadım. Banka hesapların incelendiğinde bu gerçek ortaya çıkacak. Ayrıca benim 10 bin lira gelirim var. Mağdurum. Tahliyemi istiyorum" dedi.
Yargıama, tutuksuz sanıklardan 41 yaşındaki Serkan Çevgir'in dinlenmesi ile devam etti. Arzu Mertgil'e iki yıl şoförlük yaptığını belirten Çevgir, "Hakim bey Arzu Mertgil gerçekleri anlatmıyor. Tüm tezgahı o hazırlıyordu. Ben ise aldığım paraları ona teslim ediyordum. Müşterilerin bankalardan çektiği parayı da ben alıp kendisine teslim ediyordum" dedi.
Arzu Mertgil, eski şoförünün verdiği ifadeleri duyunca şoke oldu.
Yargılama, eksik evrakların beklenmesi, tanıkların dinlenmesi için ertelenirken, Arzu Mertgil'i'in tahliye istemi kabu edilmedi.

Ponzi Arzu'yu yalanlayan ifade

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...