Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Doğa kampından kalan çöpler 3 günde temizlendi

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Doğa kampından kalan çöpler 3 günde temizlendi

YAŞAM Haberleri  / DHA

Bolu'nun Mengen ilçesindeki Şirinyazı Göleti Kamp ve Piknik Alanı'nda hafta sonu 8 bin kişinin katılımıyla yapılan doğa kampından kalan çöpler, 3 günde temizlendi. Yaklaşık 2 bin 500 çadırın kurulduğu alandan 6 kamyon çöp çıktı.

İnterrail Türkiye'nin gelenekselleşen doğa kamplarından 152'ncisi, Mengen'in Bürnük Köyü mevkiinde bulunan ve kiralık olarak işletilen Şirinyazı Göleti Kamp ve Piknik Alanı'nda yapıldı. Kampa beklenenin üzerinde katılım olunca çöp sorunu ortaya çıktı. 2 gün süren kampın ardından gölet etrafında bırakılan çöp yığınları kirliliğe neden oldu. Yağmur ve rüzgarın etkisiyle çevreye dağılan çöplerin oluşturduğu kirlilik sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu.

Yağmur nedeniyle salı günü başlanan bölgedeki temizlik çalışması 3 günde tamamlandı. Göl ve gölün etrafındaki çöpler tamamen temizlendi. Yaklaşık 2 bin 500 çadırın kurulduğu kamp alanından 6 kamyon çöp toplandı.

'GÖL ÇEVRESİ TERTEMİZ'

Göl ve çevresindeki kamp alanında kurulan işletmeyi Orman Genel Müdürlüğünden 25 yıllığına kiralayan Turgay Kahraman, "Çöpleri toplamaya salı günü başlayabildik. Çarşamba ve perşembe günü de devam ettik. Şu anda alan tertemiz bir şekilde kaldı. Mengenin nüfusu 5 bin iken buraya 7-8 bin kişi geldi. Bunu Mengen Belediyesi bile organize etse belki karşılayamazdı. Ama 3 gün sonra tertemiz bir saha haline getirildi. Göl çevresi şu anda tertemiz durumda" dedi.

Doğa kampından kalan çöpler 3 günde temizlendi

BAŞKAN: İŞLETMECİ VE KAMPI DÜZENLEYEN SORUMLU

Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut da kamp organizasyonunu yapan kişilerin cep telefonundan kendisini arayıp 2-3 bin kişinin katılacağını, bu sayının 4 bini de bulabileceğini söylediklerini aktararak şöyle konuştu:

"İşletmecinin beni arayarak 15 konteyner istediği doğrudur. Kendilerine kamp süresince günlük temizlik yapma imkânımızın olmayacağını, çadırla gelen konuklara çöp poşetlerinin girişte verilmesini, bundan önce düzenlenen kamplarda olduğu gibi kamp sonunda bir yerde toplanan çöp poşetlerinin belediyece alınacağını ifade ettim. Sonra kamp yetkilisi beni arayıp, çöp aracını istedi. Çöp aracının bölgedeki yoğun trafik nedeniyle kamp alanına giremediğine herkes şahit oldu. Yeterli tedbirler alınmadan düzenlenen organizasyon sonucu oluşan bu çevre kirliliğinin müsebbibi işletmeci ve kampı düzenleyen kişilerdir. İlçe halkımız, ilçe esnafımız kampa gelen tüm konukların ulaşımlarına şahsi araçlarıyla destek vermişlerdir. Belediye Başkanı olarak ben de şahsi aracımla yardımcı olabilmekten son derece mutlu oldum. Bu kirliliğin bir daha yaşanmaması dileğiyle organizasyonu yapan şirketlere ve işletmecilere daha duyarlı olmalarını öneriyorum."

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...