İklim değişikliği denizleri kuruttu

Düzenleyen:
İklim  değişikliği  denizleri  kuruttu

YAŞAM Haberleri

İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, son yıllarda küresel ısınmaya bağlı meydana gelen iklim değişikliğinin her alanda önemli problemlere sebep olduğunu söyledi.

Yıllardır bu konuda açıklamalar yapıp uyarılarda bulunduklarını dile getiren Şen, iklim değişikliğinin gözle görülür sonuçlarının son birkaç yıldır kendisini göstermeye başladığını ve bu uyarıların ne manaya geldiğinin yeni yeni, yaşanarak anlaşılmaya başladığını ifade etti. Prof. Dr. Şen, “Deniz suyu sıcaklığı Karadeniz’de 17, Marmara’da 18 derece. Bunlar çok yüksek rakamlar. Bu rakamın 10 derecelerde olması lazım. Bu durum, balıklar için hiç iyi değil. Balıkların büyümesi için deniz suyu sıcaklığının düşük olması lazım. Ancak şu an sıcaklık çok yüksek olduğu için balıklar büyüyemiyor. Ayrıca sıcaklık yüzünden balık sayısı da azaldı. Karadeniz ve Marmara’da neredeyse palamut ve lüfer hiç yok. Oysa şu an bu iki balığın en çok olduğu dönem. Sıcak sebebiyle balıklar daha kuzeye kaçıyor. Şu anda denize girseniz üşümezsiniz. Bu sebeplerden balıkçılar eli boş dönüyor. Millet de balık yiyemiyor” ifadelerini kullandı. İSTANBUL 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...