Kargo gemisi Bebek'te karaya oturdu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kargo gemisi Bebek'te karaya oturdu

YAŞAM Haberleri  / İHA

Ukrayna’dan gelen kargo gemisi dümen arızası nedeniyle, boğazda metrelerce sürüklendikten sonra Bebek Sahili’ne 40 metre kala karaya oturdu.

Ukrayna’dan yola çıkan Lady Zehma isimli kargo gemisi İstanbul Bebek’te boğaz geçişi sırasında dümen arızası yaptı. Boğazda metrelerce sürüklenen gemi, Bebek Sahili’ne 40 metre kala karaya oturdu.

SAHİLDE OTURANLAR BÜYÜK PANİK YAŞADI

Boğazda sürüklenen kargo gemisi çapa atmasına rağmen sürüklenmeye devam etti. Gemi, Bebek Feneri’ne çarptıktan sonra sahile sürüklendi. Vatandaşlar korku dolu anlar yaşarken sahilde demirleyen tekneler kaçışmaya başladı.

Kargo gemisi Bebek'te karaya oturdu

BOĞAZ GEMİ TRAFİĞİNE AÇILDI

Büyük paniğe neden olan kaza sonrası olay yerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Kurtarma römorkör ve botları ile Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri sevk edildi.

Gemi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne bağlı KURTARMA-5, KURTARMA-6, KURTARMA-9, KURTARMA-12, NAZIM TUR Römorkörleri; KEGM-3, KEGM-5 ve Kıyı Emniyetin en büyük römorkörü Nene Hatun’un yaklaşık 4 saatlik çalışmaları sonucu kurtarıldı.

Çalışmalar sonucunda kurtarılan gemi, römorkörler eşliğinde Ahırkapı'ya çekilirken kaza nedeniyle çift taraflı ulaşıma kapanan gemi trafiği, geminin kurtarılmasının ardından ulaşıma tekrardan açıldı.

"BÜYÜK BİR TEHLİKE ATLATILDI"

Olaya ilişkin konuşan tekne çalışanı Bedirhan Aslan, “En başından itibaren; gemi karaya 150 - 200 metre kala sirene basmaya başladı. Geminin sağ tarafından çapayı attı. Çapanın demiri o ağırlıkla birlikte koptu. Gemi karaya doğru iyice yanaşınca sirene daha çok basmaya başladı. Büyük ihtimalle geminin dümeni kilitlendi. Bu tarafa doğru geliyordu, herhangi bir dümen manevrası da etki etmezdi zaten. Ben burada çalışanım, burada yaşıyorum. Tam bu aksiyon anlarında buradaydım. Zaten burada bulunduğu mevkiden iskele demirini atmaya başladı. Ve buralar da çok sığdır. Sığlık sayesinde geminin burnu karaya doğru dönmeye başladı. Karaya doğru dönmeye başlayınca, buradaki tekneler de tehlikeli duruma düştü. Biz tekneleri çıkarmaya çalışacaktık ama kimi teknenin kaptanı var, kimisinin de kaptanı yok şu anda. O yüzden büyük bir tehlike atlatıldı” dedi.

Başka bir tekne çalışan İsmail Hünük ise, “Arkadaşlarla oturuyorduk, ileriden demir atmaya başladı. Normalde düz giden gemi dümeni kilitleyince bu tarafa döndü. Ben de o sırada kaptana ve arkadaşlara haber verdim. Kıyı Emniyetinin en büyük römorkörü ‘Nene Hatun’ gemiyi çekmek için hazırlanıyor” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...