Kansere karşı “şeker bombası”

Düzenleyen: / Kaynak: Dış Haberler
Kansere karşı “şeker bombası”

DÜNYA Haberleri  / Dış Haberler

İngiliz bilim adamları kanser hücrelerini saniyeler içinde yok eden “şeker bombası” geliştiriyor.

 Bu kanser tedavisinde, yayılmak için besine ihtiyaç duyan tümörler, şeker şeklindeki ilaca sarılıyor. Kanser hücrelerinin üzerinde parlayan bir ışık da SeNBD olarak bilinen “patlayıcıyı” infilak ettiriyor. İlaç sağlıklı hücrelere zarar vermiyor. 

EN YAYGIN TÜRLERDE SONUÇ ALINDI

Bilim adamları şeker tedavisinin, hastaları kemoterapinin zararlarından kurtaracağını ümit ediyor. Şu ana kadar tedavi sadece beyin kanserinin en yaygın türü olan glioblastomada denendi ve olumlu sonuçlar alındı.

Göğüs, prostat ve akciğer kanserlerinde de bu tedavinin uygulanabileceği düşünülüyor.

ENERJİSİNİ IŞIKTAN ALIYOR

Edinburgh Üniversitesi’ndeki araştırmacılardan Sam Benson, şeker bombası tekniğini şöyle anlattı: “İlaç, enerjisini ışıktan alıyor. Enerjiyi, hücrelerdeki oksijeni silah haline getirmek için kullanıyor ve hücreleri içeriden öldürüyor.”

İngiltere’de Beyin Tümörü Kurumu da bu yöntemin, “sağlıklı hücrelere zarar vermeden saldırgan kanser hücrelerini hedef alan yenilikçi bir yol” olduğunu bildirdi.

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Dış Haberler
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...