Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Taliban hükümet yetkilileri için 'genel af' ilan etti

Düzenleyen:
Taliban hükümet yetkilileri için 'genel af' ilan etti

DÜNYA Haberleri

Taliban ülkeden kaçan hükümet yetkilileri için 'genel af' ilan ettiğini açıkladı.

Taliban'ın zaferi sonrası pek çok görevli çareyi kaçmakta bulmuştu. AFP'de yer alan son dakika gelişmesine göre, Taliban hükümet yetkilileri için 'genel af' ilan etti.

Aynı açıklamada 'işe geri dönün' çağrısına da yer verildi.

Taliban'dan yapılan açıklamada, 'Herkes için genel af ilan edildi... Bu yüzden rutin hayatınıza tam bir güvenle başlamalısınız' ifadelerine yer verildi.

Taliban'ın Kabil'e girmesinin ardından yaşanan panikte, binlerce kişi havaalanına akın etmişti. ABD'nin tahliye uçağına binmeye çalışanlar arbadeye neden olurken, Amerikan askerlerinin açtığı ateşte 5 sivil hayatını kaybetmişti. Onlarca kişi ise uçağın kanatlarına binerek ülkeden kaçmak isetdi. Yüzlerce metreden yere düşen yolcular feci şekilde can vermişti.

Taliban, Kabil'de kontrolü sağladıktan sonra yaptığı açıklamada kadınların güvenliğini garanti etmiş, ülkeden çıkmak isteyenlere izin verileceğini duyurmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...