Dubai'de milyon dolarlık iş fırsatı

Dubai'de milyon dolarlık iş fırsatı

Ekonomi Haberleri

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, Dubai'de altyapı ve üstyapı sektöründe hazır 25 milyar dolarlık iş fırsatı olduğunu söyledi.

İzmirli müteahhit, mimar ve mühendisler, Müteahhitler Federasyonu'nun (MÜFED) öncülüğünde düzenlenen Dubai 5'inci Uluslararası İnşaat ve Yapı Malzemeleri Fuarı'nda önemli temaslar gerçekleştirdi. KOSGEB destekli düzenlenen organizasyonla, Dubai Dünya Ticaret Merkezi'nde dünyanın dört bir yanından binlerce sektör profesyonelini buluşturan fuara, İzmir'den 110 kişilik kalabalık bir heyetle katılan MÜFED, inşaat sektöründeki son yenilikleri yerinde inceledi. Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, Dubai'nin gerek kentsel altyapısı ve gerek şehir planlamasıyla kısa sürede dünyada önemli bir konuma geldiğini belirterek, İzmir'in de kentsel dönüşümle birlikte çok iyi planlanması gerektiğini söyledi. Dubai ve Abudabi'yi gezerek Dubai Konsolosu Elif Çomoğlu Ülgen ve Ticari Ataşe Serdar Kumbaracı ile görüşmeler yaptıklarını söyleyen Nasır, Dubai'de altyapı ve üstyapı sektöründe hazırda 25 milyar dolarlık iş fırsatı olduğunu söyledi. İş ve inceleme gezisinin oldukça verimli geçtiğini kaydeden Necip Nasır, İzmir ve Dubai arasında inşaat sektörünün yanı sıra hizmet sektörü, tekstil, yiyecek ve gıda sektöründen ticari işbirliğini geliştirme konusunda önemli temaslar kurulduğunu ifade etti. İzmirli müteahhit, mimar ve mühendislerin Dubai'deki yeşil yapılarla, yüksek yapılardaki sıradışı tasarımlar konusunda önemli örnekleri yerinde incelediklerini belirten Nasır, bu bilgi paylaşımının sektör için önemli kazanç olacağına dikkat çekti. Kentsel dönüşümün sadece gecekondu yıkıp yerine yeni binaların yapılması olmadığını vurgulayan Nasır, sözlerini şöyle tamamladı: "Bizim yapacağımız bütün işler geleceğimize miras kalacak. Kentsel dönüşümle beraber, kentin tarihine, siluetine uygun, dayanıklı, modern binalar, yeşil alanlar ve parklar, sosyal alanlara, otoparklara, geniş yollara sahip yeşil binalarla dolu bir kent oluşturulması gerekiyor. Dubai'nin gerçekleştirdiği kentleşme, ekonomik güçle paralel özellik taşıyor. İzmirli müteahhitler olarak güçbirliğine gidiyoruz ve kuracağımız yeni şirketle büyük inşaat projelerine imza atacağız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...