Turkcell ve Vodafone ortak altyapı kuracak

Düzenleyen:
Turkcell ve Vodafone ortak altyapı kuracak

Ekonomi Haberleri

Yapılan anlaşma ile iki operatör, ortak fiber altyapı kuracak. Böylece aynı bölge tekrar tekrar kazılmayacak, yatırım maliyeti ve dolayısıyla tüketicinin kullanım bedeli düşecek...

Mobil operatörlerin uzun zamandır istediği ‘ortak haberleşme altyapısı’ anlaşması, Turkcell ve Vodafone arasında kurulacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şirketi İSTTELKOM ile operatör firmalar Turkcell ve Vodafone arasındaki anlaşma ile İstanbul’a ortak fiber hat sağlanacak. Belediyeden yapılan açıklamada İSTTELKOM, ortak geniş bant (fiber optik) altyapı alanında operatörlere hizmet verecek. İstanbul ve Türkiye için önemli bir yatırım ortaklığı olan anlaşma ile kaynak israfı önlenerek daha fazla haneye fiber internet altyapısı hızlı ve ekonomik olarak sunulabilecek. Anlaşmayla operatörlerin her birinin kendi altyapısını kurmak için tekrar tekrar kazı yapmayacak, ilave maliyetin önüne geçilecek ve tüketici daha ucuza fiber internete kavuşmuş olacak. Açıklamada, protokolle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yürütülen “Elektronik Haberleşme Altyapı Bilgi Sistemi (EHABS) Projesi” ile işletmecilere ait elektronik haberleşme altyapı bilgilerinin tek bir veri tabanında toplanması, geçiş hakkı başvuru süreçlerinin takip edilmesi, toplanan verilerin strateji ve politika belirlemede kullanılmasının amaçlandığı vurgulandı.

 

64,3 MİLYON FİBER ABONE VAR

Türkiye’de bu yılın ilk çeyreği itibarıyla fiber internet abonesi sayısı 64,3 milyonu aştı. BTK’ya göre Türkiye’de 297 bin 620 kilometre fiber bağlantı bulunuyor. Türk Telekom’un elinde 234 bin 176 kilometre fiber altyapı bulunurken, diğer işletmecilerin sahibi olduğu fiber altyapı uzunluğu 63 bin 444 kilometreyi buluyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...