Ünlü yatırımcı Mobius: Piyasa aşırı tepki verdi

Düzenleyen:
Ünlü yatırımcı Mobius: Piyasa aşırı tepki verdi

EKONOMİ Haberleri

"Yeni TCMB Başkanı’nın açıklamasına baktığınızda istikrarlı bir TL hedefi görüyorsunuz. Biz Türkiye’ye yatırıma devam ediyoruz" dedi.

Ünlü yatırımcı Mark Mobius da Merkez Bankası başkanlığında yaşanan değişiklik sonrası Türk lirasında görülen tepkinin aşırı olduğunu, gelecekte para biriminin istikrarlı olacağını belirtti.

Mobius Capital Partners Kurucusu Mark Mobius “Türk lirasının bu zayıflıkla devam etmeyeceğini düşünüyorum. Ne zaman bir merkez bankası başkanı değişse, bu bir panik oluşturur. Buna rağmen yeni TCMB Başkanı’nın açıklamasına baktığınızda, istikrarlı bir TL hedefi görüyorsunuz. Tepki mantıklı değil. Biz, kur zayıflıklarından fayda sağlayabilecek şirketlerin hisselerini seçmeye çalışıyoruz. Mesela Türkiye’de ihracat yapan bir yazılım şirketinde yatırımımız var” dedi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...