Pandemiyi 7 ayda aştı oteller kapısını çalıyor

Pandemiyi 7 ayda aştı oteller kapısını çalıyor

EKONOMİ Haberleri

Pandemi en çok turizm sektörüne zarar verdi. Birçok otel ya kapandı ya da maddi zorluklar sebebiyle el değiştirmek zorunda kaldı. Portföyünde 21 otel bulunan Akfen GYO ise, bu yıl başlattığı yeniden yapılandırmayla pandeminin izlerini sildiğini açıkladı.

ÖNDER ÇELİK

Şimdi zordaki oteller “Bizi satın alın” diyerek Akfen GYO’nun kapısını çalıyor. Son 10 yılda yaklaşık 300 milyon avro yatırımla hayata geçirdiği, çoğu şehir otelinden oluşan portföyünün pandemiden olumsuz etkilenmesi üzerine harekete geçen Akfen GYO; 15’i Türkiye’de ve 4’ü Rusya’da olmak üzere 19 otelini işleten Accor Grubu ile kira sözleşmesini kendi lehine iyileştirdi. Bu değişikliğin şirketin kira gelirine yılbaşından itibaren artış olarak yansıdığını anlatan genel müdür Sertaç Karaağaoğlu “Mevcut borç tutarı olan 178 milyon avroyu 10 yıl vadeli olarak yeniden yapılandırdık. Bu adımları, yılbaşından itibaren gerçekleştirilen üç sermaye artırımıyla destekledik. Böylece şirketin sermayesi sekiz aylık dönemde beş kat büyüdü” dedi.

Bu yılın başından itibaren 52,5 milyon avroluk yatırımla çoğunluğu şehir otellerinden oluşan portföyüne Bodrum Loft Tatil Köyü ile Isparta ve Kütahya öğrenci yurtlarını ekleyen şirket, portföyünü 21 otel, iki öğrenci yurdu, bir ofis binası olarak yeniden oluşturdu. Portföylerinin şehir oteli ağırlıklı olması sebebiyle geçen yıl pandemi kaynaklı gelir düşüşlerinin yüzde 54’ü bulduğuna dikkat çeken Sertaç Karaağaoğlu “Yeniden yapılanma ile koronavirüsün oluşturduğu olumsuz tabloyu sildik. Şirketin gelirleri 2021 yılının ilk yarısında, geçen yıla göre yüzde 182 artış göstererek 63,9 milyon TL’ye çıktı. Salgın öncesi rakamları da yakalamış olduk. Bu başarı sebebiyle Covid-19 döneminde sıkıntı yaşayan Türkiye ve Rusya’daki otellerden ‘Bizi satın alın’ diye teklif alıyoruz. Bu otellerin bazıları icra yoluyla bankaların eline geçti. İstanbul’da bulunan otellerle ilgileniyoruz. Elde ettiğimiz olumlu finansal tablolarımız ile gelecek dönemde temettü dağıtımı ve yeni yatırımlara odaklanacağız” açıklamasını yaptı.

FORMULA'DA ODA FİYATI 6 KAT ARTTI
Sertaç Karaağaoğlu, 1-3 Ekim tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek Formula 1 öncesinde Tuzla’daki oda fiyatlarının 6 katına çıktığını söyledi. Tuzla’da 280-300 TL’ye satılan odaların, Formula’ya yakın tarihlerde yoğun talepten 2 bin TL’ye yükseldiğini anlatan Karaağaoğlu, talebin bu bölgede yoğunlaştığını, Anadolu Yakası’nın da genel olarak pozitif etkilendiğini ifade etti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...