Stokçu oto bayisine büyük ceza

Stokçu oto bayisine büyük ceza

EKONOMİ Haberleri

Elindeki araçları satmayan bayiye, üst sınırdan kesilen 545 bin 550 liralık ceza caydırıcı bulunmadı

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, İzmir’de bir otomotiv bayisine stokçuluk yaptığı gerekçesiyle ceza üst sınırı olan 545 bin 550 lira idari para cezası verdi. Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada stokçuluk faaliyetlerine yönelik suistimallerin yakından takip edildiği aktarıldı. Açıklamada, İzmir’de bir otomotiv bayisine stokçuluk, yaptığı gerekçesiyle ceza üst sınırı olan 545 bin 550 lira idari para cezası verdiği bildirildi.

Bu arada oto galericiler; araç fiyatlarının sürekli değişkenlik gösterdiğini, sattıkları aracın yerine başka bir araç koyamadıklarını ifade ediyor. İkinci el otomobil piyasasında, dövizle beraber hareketlilik başladığını ifade eden galericiler “Fiyat konusunda bir belirsizlik var, kimse aracına fiyat veremiyor. Bu durumdan hem alıcı hem de satıcı huzursuz” diyor. Galerici Kürşat Özoğlu “110 bin liraya araba satıyoruz, üç gün sonra almak istediğimiz zaman 130 bin liraya aynı aracı bulamıyoruz. İnsanlar, geçmişte 30 bin liraya aldığı arabalarının 120-130 bin lira olduğuna seviniyorlar ama satınca yerine yenisini alamıyorlar. Çünkü ikinci el araç fiyatları sürekli değişiyor” şeklinde konuştu. Bakanlığın kestiği cezayı yetersiz bulan bazı sektör temsilcileri, "Daha ağır yaptırımlar şart, bir araba parası ceza ile stokçuluk bitmez" dedi.

Stokçu oto bayisine büyük ceza

CEZA ÜST LİMİTİ 2 MİLYONA ÇIKACAK
Stok yaparak piyasaya mal vermeyen üretici, tedarikçi ve perakendecilere ceza artacak. AK Parti tarafından hazırlanan ve Meclis’e getirilecek yeni düzenleme ile cezada alt sınır 100 bin lira olurken üst sınır 2 milyon liraya çıkarılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar dönüşü stokçuların üzerine gideceklerini söylemişti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
aaaaa11 Ağustos 2023 11:25

hikaye huylu huyundan vaz geçmez

Sonraki Haber Yükleniyor...