PKK'lıyı FETÖ'nün avukatı savundu

Düzenleyen:
PKK'lıyı FETÖ'nün avukatı savundu

GÜNDEM Haberleri

Bölücü terör örgütü PKK ile FETÖ, Romanya’da da iş birliğine gitti. Romanya’da tutuklanan PKK’nın Avrupa yöneticilerinden Nalân Oral’a FETÖ’nün bu ülkedeki avukatı Alin Speriusi-Vlad hukuki destek verdi.

Ünsal Ergel ANKARA

PKK’lı Oral, Romanya’dan geçerken, INTERPOL kaydı bulunması üzerine gözaltına alındı. Türkiye’nin, bölücü örgütün Avrupa’daki 15 yöneticisinden biri olduğu için arama çıkardığı Oral, 8 Temmuz 2017 tarihinde cezaevine konuldu. Türkiye’den kaçtıktan sonra 2012 yılında Belçika’dan siyasi sığınma hakkı alan ve merkezi bu ülkede olan Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) üzerinden PKK’nın faaliyetlerini düzenleyen Oral, tutukluluk durumuna ilişkin dün ilk mahkemesine çıktı. Oral’ı, FETÖ’nün avukatı olan ve Romanya’daki örgüt mensuplarının oturum izinleri ile şirketlerinin avukatlığını yapan Avukat Alin Speriusi-Vlad temsil etti. Duruşmada Oral’ın Belçika’da siyasi sığınmacı olduğunu belirten avukat, serbest bırakılmasını istedi. Timisoara’daki mahkemede Oral’ın iadesinin görüşüleceği duruşmaya kadar tutuklu kalmasına karar verildi. Mahkeme ayrıca Avukat Speriusi-Vlad’ın, Oral’ın mültecilik statüsü sebebiyle Avrupa Adalet Mahkemesine durumuna ilişkin danışılması talebi de reddedildi. Speriusi-Vlad’ın, Oral’a destek verilmesi için FETÖ tarafından görevlendirildiği belirtildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...