'Yaptığın hesabı Fatih’e sorsana!'

'Yaptığın hesabı Fatih’e sorsana!'

GÜNDEM Haberleri

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun “Hangi akıllının başına Çamlıca Tepesi’ne 60 bin kişilik cami yapmak gelir” sözlerine tepkiler dinmiyor.

Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Kurulu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu tartışmaya ilişkin konuştu. Erdoğan “Birisi çıkmış diyor ya, ‘Büyük Çamlıca’ya 60 bin kişilik caminin ne gereği var?’ Nereden nereye... Bu hesabı kalk bir de Kanuni’ye sorsana, bu hesabı kalk bir de Fatih’e sorsana?” dedi. Yerel seçimlerde CHP ile işbirliği yapmakla suçladığı Karamollaoğlu’na yönelik eleştirilerini sürdüren Erdoğan, şöyle konuştu: Son dönemde aslında en büyük medeniyet davamızda omuz omuza olmamız gerekirken, bambaşka mecralara yönelenler olduğunu üzüntüyle takip ediyoruz. Hatta bu kesim öyle bir savrulma yaşamış durumda ki Cumhuriyet döneminde ülkemize kazandırdığımız en büyük cami olan Büyük Çamlıca Camii için dahi ‘gereksiz’ diyecek bir yere gelmiştir. Biz hayatımız boyunca siyasi rekabetle, kadim davamız yolunda verdiğimiz mücadeleyi, hep birbirinden ayrı tuttuk. Biz bu ülkede kimlerin camilerimizi ahır haline dönüştürdüğünü gayet iyi biliriz.

DAVA ADAMI BU DEĞİL
Dava adamı önce davasının ne olduğunu bilecek. Öğrendiklerinden hareketle kendi nefsinden başlayarak, ailesine, arkadaş çevresine, şehrine, ülkesine ve nihayet tüm âleme uzanan bir silsile içinde nerede durduğunun da farkında olacak. Bunun yanında davasını hayatında da yaşayacak. En ufak bir savrulmada merkezi bırakıp başka yerlere kaçmayacak. Çok önemli. Şu anda bakıyoruz bazı yerlerde işte seçimlerde de filan falan... Allah selamet versin. Hemen anında sendika değiştirmeler, şunlar bunlar. Herkes bir yere savrulmaya başladı. Bu dava adamı olmak değil.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...