İngiltere'den Putin'in nükleer tehdidine cevap: Biz daha güçlüyüz

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İngiltere'den Putin'in nükleer tehdidine cevap: Biz daha güçlüyüz

GÜNDEM Haberleri  / AA

Rus lider Putin'in nükleer silah tehdidine İngiltere'den cevap geldi. İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Putin'in nükleer silah kullanacağına inanmadığını, buna karşı da caydırıcılıklarının olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, önceki gün yaptığı açıklamada, Ukrayna savaşına müdahil olanları nükleer silahla vurmakla tehdit etmişti. Putin, gerekmesi durumunda kimsenin sahip olmadığı silahlarla yıldırım hızında misilleme yapacağını söylemişti. Rus liderin bu sözlerine, Ukrayna'nın en büyük destekçilerinden olan İngiltere'den cevap geldi.

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, bu açıklamaların kendisini sarsmadığını belirtip "Çünkü güçlü bir Silahlı Kuvvetlerimiz ve nükleer caydırıcılığımız var. Askeri güç olarak ondan üstün, sayıca ondan fazla ve potansiyel olarak bütün imkanlara sahip 30 ulustan oluşan bir NATO ittifakının parçasıyız" dedi.

Bakan Wallace, Putin'in nükleer silah kullanacağını düşünmediğini belirterek "Nükleer caydırıcılığımız olduğu için çok minnettar olmalıyız. Bence bu, Putin'in hesaplamalarının gerçekten önemli bir parçasını oluşturuyor" diye konuştu.

Putin'in "büyük stratejik gaflar" yaptığını savunan Wallace "Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik sözde yıldırım işgalinin pek iyi gitmediğini" ifade etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...