Derviş Zaim’in ‘Flaşbellek’ine ABD’den 2. ödül

Derviş Zaim’in ‘Flaşbellek’ine ABD’den 2. ödül

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Tanınmış Türk yönetmen Derviş Zaim’in mülteci dramını işleyen “Flaşbellek” filmi, Amerika Birleşik Devletleri’nden ikinci defa mükâfat aldı.

MURAT ÖZTEKİN

Film, New York Indepedent Cinema Awards adlı festivalde “En İyi Uluslararası Film” ödülüne layık görüldü. “Flaşbellek” daha önce de Arizona eyaletindeki 27. Sedona Film Festivali’nde “En İyi Uluslararası Film” mükâfatını kazanmıştı. Zaim’in eseri, Suriye’den Türkiye’ye uzanan bir yolculuğun meydana getirdiği dönüşüm hikâyesini, heyecan dolu bir serüven olarak ele alıyor. “Flaşbellek”te Arap sinemasının saygın oyuncularından Salah Bakri ile Ali Süleyman yer alıyor. Yönetmen Zaim, eserinin uluslararası yolculuğuna eylül sonunda Taşkent film festivali ile devam edeceğini ifade ediyor. “Flaşbellek”in 2021-22 sinema sezonunda salonlarda Türk seyircisi ile buluşması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...