Sahtesi olan yiyeceklere dikkat!

Düzenleyen:
Sahtesi olan yiyeceklere dikkat!

SAĞLIK Haberleri

Bazen süpermarketlerden satın aldığımız yiyecekler beklediğimiz gibi olmayabilir. Bazı üreticiler bize doğal yiyecekler sattığını söyler. Bu ürünler gerçekten de doğal değildir tabii ki... Yiyeceklerin doğal olup olmadığını anlamanız için sizlere birkaç ipucu vereceğiz.

Kırmızı havyar
Camdan yapılmış bir kap, plastikten her zaman daha iyidir. Bu yüzden plastik alacağınız havyar, cam kutuda olsun. Havyar taneleri aslında birer yumurtadır. Yani yuvarlak görünmemelidir. Eğer öyleyse, havyar sahtedir.


Tavuklar 
Yüksek kaliteli tavuğun cildi sarıdır. Üreticiler "doğru" rengi elde edebilmek için piliçle ya da takviyeli bazı yiyeceklerle tavukları besleyebilirler. Yüksek kaliteli tavuk küçüktür ve kaynatılması uzun zaman alır.

Doğrusu; Ağırlık ve et miktarı cinse bağlıdır. Doğru koşullarda yetiştirildiği sürece cinsin ne olduğu çok da önemli değildir.


Soya sosu
Doğal sos, lezzetli ve sağlıklı iken gerçek olmayan soslar çok tehlikeli olabilir. Herhangi bir markette bile sosun gerçek olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Bunun için: 
Malzemeler: Fazla bileşen ve tat arttırıcı varsa, vakit kaybetmeden sosu yerine bırakmalısınız.

Renk: Birçok durumda, doğal soya sosu kahverengi veya açık kahverengidir. Eğer çok koyu bir renkse, muhtemelen soya sosuyla pek bi ilgisi yoktur. 

Fiyat: Soya sosu yapmak uzun bir süreçtir. Yüksek kaliteli soya sosu, ucuz değildir.

Kızılcık 
Bir süpermarkette ucuz kızılcık görürseniz dikkatli olmalısınız. Bu ürün için fiyat çok önemli bir işarettir. 

Balıklarda sahte gözler
Kuveyt'te deniz ürünlerinin sokak pazarlarından birinde, bir personelin balıklarına daha taze görünmesi için plastik göz taktığı öğrenilince bu yer kapatıldı. Aldığınız balıkların gözlerine dikkat edin ...

Sağlıklı kuru meyve
Kuru meyveler çekici görünmemelidir. Ama bu şekilde, pek çok insan onları normal görüntüleriyle satın almak istemeyecek. Bu yüzden birçok üretici, daha cazip hale getirebilmek için kükürtdioksit kullanıyor.
Aslında doğru kurutulmuş meyvenin öyle canlı ve parlak renkleri yoktur.

Göz önünde bulundurulması gereken tek yön parlak ve canlı gözükmesi değildir. Doğal meyvenin neye benzediğini daha öncesinden biliyorsanız bu bilgi size avantaj sağlayabilir. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...