Sağlık
Bu hareketleri yapamayanlar dikkat! 30 saniyelik test hayatınızı değiştirebilir
06 Mayıs 2025 - 10:41
Latin Amerika alarmda! Belirtiler hafif olsa da risk büyük: Hızla yayılıyor
06 Mayıs 2025 - 10:18
Bu belirtiler ile başlıyor, uzmanlar uyarıyor! Halsizlik, tatlı isteği ve göbek çevresinde yağlanmaya dikkat
06 Mayıs 2025 - 03:40
Zayıflama ilaçlarında akciğer tansiyonu tehlikesi! Kontrolsüz kullanmak ölümcül hastalığa yol açıyor
06 Mayıs 2025 - 03:30
Kozmetik ürünlerdeki gizli tehlike! Sonsuz kimyasallar sağlığı riske atıyor
06 Mayıs 2025 - 03:20
Türk bilim insanları araştırıyor! Alzaymırı erken teşhis edeceğiz
Tomografik anjiyo kalp riskini ölçüyor! 35 yaş üstü ani ölümleri öngörüyor
Dikkat, aile hekiminiz değişebilir! Yaşadığı ilde kayıtlı olmayanları kapsıyor
Yapay zeka destekli MR! Alzheimer'ı erken teşhis edebilir
Elektronik sigara çocukları haritadan avlıyor! Influencer’lar satış tuzağına ortak
Yapay zekâ, alzaymırı erken teşhis edecek! Algoritmalar MR çekimi ile birleştiriliyor
21 Temmuz 2019 - 10:46
Burun estetiğinde nefes almaya dikkat!
Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Volkan Kahya, burun estetiğinde nefes alma konusunun önemli olduğuna işaret etti.
20 Temmuz 2019 - 14:55
Yaz ayında migrene dikkat
Op. Dr. Diren Çelik, yaz ayında migren problemine dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.
20 Temmuz 2019 - 13:47
Ölümcül olabilen virüs Türkiye'de de görüldü
Sağlık Bakanlığı, yaptığı açıklamada sivrisinek sokmasıyla bulaşan ve nadiren de olsa ölüme yol açabilen Batı Nil Virüsü enfeksiyonu hakkında bilgi vererek, Türkiye’de bu şekilde 4 vak'a tespit edildiğini kaydetti.
20 Temmuz 2019 - 10:25
Bakanlık uyardı! Dondurulmuş gıdaları buzdolabında çözdürün
Sağlık Bakanlığı, akut bağırsak enfeksiyonlardan korunmak için dondurulmuş gıdaların oda ısısında bekletilerek çözülmemesi gerektiğini belirtti.
20 Temmuz 2019 - 06:27
Haftada üç gün yirmi dakika
Hareketsiz hayat, uzun süre masa başında çalışma, aşırı stres, yanlış yatak seçimi, uykusuzluk, teknolojik aletlerle geçirilen uzun sürelerin oluşturduğu duruş bozuklukları, uzun süre klimaya maruz kalma gibi pek çok faktör, bel ve sırt ağrılarına zemin hazırlıyor.
20 Temmuz 2019 - 06:26
Kalp dostu kayısı
Potasyum, C vitamini ve posa kalbi korumak için önemli.
20 Temmuz 2019 - 06:24
Hayatın ilk 36 saati çok önemli
Her yıl 1 milyon 200 bin doğumun gerçekleştiği ülkemizde, her bin bebekten 3’ü spina bifida, yani ayrık veya açık omurga ile dünyaya geliyor.
20 Temmuz 2019 - 06:02
Evde bir bağımlı mı yetişiyor?
Yeşilay’ın bir çalışmasına göre 14 yaş grubu çocuklarının yüzde 10’u teknoloji bağımlısı… Teknoloji bağımlılığı çoğu zaman madde bağımlılığı ile eş tutuluyor.
19 Temmuz 2019 - 17:11
EGFR nedir? | EGFR Değeri Kaç Olmalıdır? | EGFR'de normal değerler nasıl olmalı
Böbrek hastalıkları için önem arz eden EGRF merakla takip edilen sağlık konularından biridir. Bu doğrultuda 'EGFR nedir? | EGFR değeri kaç olmalıdır? | EGFR'de normal değerler' gibi merak edilenler haberimizde...
19 Temmuz 2019 - 16:56
BUN nedir? | BUN değerleri ne olmalı? | BUN normal değerler nasıl olmalıdır? Bun Yüksekliği ve BUN düşüklüğü değerleri
BUN nedir? | BUN değerleri ne olmalı? BUN, bir kan üre nitrojen testidir. Atık üre, kandaki azot miktarını gösterir. Protein vücudunuzda parçalandığında üre oluşur. 'BUN nedir? | BUN yüksekliği | BUN düşüklüğü| BUN'da normal değerler nasıl olmalıdır?' gibi merak edilen tüm detaylar burada...
19 Temmuz 2019 - 16:42
Mide üşütmesine ne iyi gelir? | Mide üşütmesi belirtileri | Mide üşütmesi gaz yapar mı? | Mide üşütmesi için evde yapılabilecekler neler?
Mide üşütmesi denince akla ilk 'soğuk almak' kavramı gelse de mide üşümetmesinin pek çok farklı nedenleri olabilmekte. Mide üşütmesi sık sık karşılaşılabilen sorunlardan, bu sebeplede 'Mide üşütmesine ne iyi gelir? :Mide üşütmesi belirtileri, Mide üşütmesi gaz yapar mı? Mide üşütmesi için evde yapılabilecekler neler?' gibi sorular merakla takip ediliyor. Merak edilen soruların cevapları burada...
19 Temmuz 2019 - 16:20
Kanda UIBC Nedir? | UIBC düşüklüğü | UIBC yüksekliği | UIBC'de normal değerler | UIBC düşüklüğü/yüksekliği nasıl normale döner?
Vücut fonksiyonlarını yerine getirirken demire ihtiyaç duyar. UİBC ise vücudun sağlıklı bir şekilde fonksiyonlarını yerine getirmesinde oldukça etkili bir içeriktir. Bu haberde, 'Kanda UIBC Nedir? UIBC düşüklüğü, UIBC yüksekliği, UIBC'de normal değerler, UIBC düşüklüğü/yüksekliği nasıl normale döner?' gibi merak edilenlerin cevaplarını bulacaksınız...
19 Temmuz 2019 - 13:42
İstanbul'da sivrisinekle gelen 'batı nil ateşli virüsü' tehlikesi
Avcılar ve Esenyurt bölgesinde bulunan dere yatağında son zamanlarda birden çok vatandaşta görülen ateşli hastalığın nedeni ilk bulgulara göre “Batı Nil Ateşli Virüsü” çıktı. Sivrisineklerden insanlara geçtiği bilinen virüs, İstanbul’da ilk kez görülürken genellikle Akdeniz bölgesi ülkelerinde ortaya çıktığı öğrenildi. Hastalığın görüldüğü dere yatağı bölgesinde ise insanlar bir an önce tedbir alınmasını istiyor.
19 Temmuz 2019 - 12:54
Psikologlar 'Ruh Sağlığı Yasası'nı istiyor
Ruh sağlığı alanında hizmet veren sektör çalışanları, Ruh Sağlığı Yasası'nın kanunlaşmamasına tepki gösteriyor. Ruh sağlığı alanında çalışanlar, halen bir türlü istenilen içerik ve maddelerle çıkarılamaması üzerine açıklama yaptılar.
19 Temmuz 2019 - 02:44
Deterjan artıklarına dikkat!
Bilimsel araştırmanın sonucu: Çamaşırlar üzerinde kalan deterjan artıkları, hastaların yanı sıra sağlıklı kişilerin hava yollarındaki hücrelerin fonksiyonunu da bozuyor.
18 Temmuz 2019 - 16:53
PLT Nedir? PLT Trombosit Yüksekliği Belirtileri ve tedavisi nasıl olur? | PLT Yüksekliği / Düşüklüğü belirtileri nedir?
PLT nedir? PLT Trombosit Yüksekliği Belirtileri ve tedavisi? Zaman zaman ciltte sebepsizce oluşan morluklar her zaman merak konusu olmuştur. Aslında bu morlukların sebebinin kanamayı durduran trombosit hücreleri neden olmakta. Peki, PLT (Platelets, trombosit) nedir? PLT yükseliği, PLT düşüklüğü neden olur detaylar haberimizde...
18 Temmuz 2019 - 16:05
ALT nedir? | ALT neden yükselir? / ALT neden düşer? | ALT yüksekliği nasıl tedavi edilir? | ALT değerleri nasıl korunur?
ALT yani uzun adıyla Alanin Aminotransferaz veya eski kullanılan adıyla serum glutamik-pirüvik transaminaz özellikle karaciğer rahatsızlıkları için sıkça kontrol edilen enzim değerlerindendir. Bu sebeple hastalar ya da hasta yakınları ALT yüksekliği ve ALT düşüklüğünü araştırıp, "ALT nedir? ALT neden yükselir? / ALT nasıl düşer? ALT nasıl tedavi edilir?" gibi soruları internette sıkça aramaktadır. İşte ALT ile ilgili merak edilen detaylar...
18 Temmuz 2019 - 15:30
Diş ağrısı nasıl geçer? | Diş ağrısı için evde tedavi yöntemleri | Diş eti neden kanar? | Diş çürüğünün zararları neler?
Diş ve diş eti problemleri oldukça can sıkıcı olmakla birlikte yoğun olarak görülen sağlık problemlerindendir. Bu sebeple sık aralıklarla, "Diş eti neden kanar? Diş çürüğünün zararları neler? Diş ağrısı nasıl geçer? Diş ağrısı evde tedavi yöntemleri neler?" gibi sorular internette yoğun bir biçimde araştırılıyor. İşte diş sağlığıyla alakalı merak edilen her şey...
18 Temmuz 2019 - 13:02
Obezite, kanser riskinde sigarayı solladı
İngiltere'de, obezitenin kansere yakalanma riskini sigaradan daha fazla artırmasına yönelik araştırmayı yorumlayan Obezite Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tufan Ergenç, obezitenin çağın en tehlikeli hastalıklarından biri olduğunun artık tüm dünya tarafından bilindiğini belirterek, "Obezite rakamlarının artması ile görüldü ki, obezite sigaradan bile tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor" dedi.
18 Temmuz 2019 - 11:37
Kalp merkezlerine yeni düzenleme
Sağlık Bakanlığı, kalp krizi geçiren hastalara müdahale eden mevcut kalp merkezlerini yeniden tescil süreci içine alacak ve bu süreci bakanlık bünyesinde çalışan akademik bir komisyon tarafından yürütecek.
18 Temmuz 2019 - 11:24
Böbrek taşı sıkıntısı çekenlere 'su' uyarısı
Denizli Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Dr. Erdem Çapar, böbreklerde en sık görülen hastalıkların enfeksiyon ve taş oluşumu olduğunu belirterek, bu hastalıkların önlenmesinde yaşa ve kiloya göre su tüketilmesinin önemli olduğunu söyledi.
Başa Dön
1
...
430
431
432
433
434
...
477
Sona Git