Eskişehir'deki cinayet ve intihar

/ Kaynak: AA
Eskişehir'deki cinayet ve intihar

YAŞAM Haberleri  / AA

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, kentte geçen hafta bir kadının, sevgilisi tarafından öldürülmesini protesto etti

Eskişehir'de, geçen hafta bir kadının, tartıştığı sevgilisi tarafından öldürülmesi, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyelerince protesto edildi.

Olayda hayatını kaybeden Nuray Yıldız'ın fotoğraflarını taşıyan grup, İstiklal Mahallesi Adalar mevkisinde toplandı.

Fatma Kurt, grup adına yaptığı açıklamada, devletin, Yıldız'ı koruyamadığını savundu.

Platform olarak kadın cinayetlerine karşı mücadele ettiklerini belirten Kurt, "Kuaför Nuray Yıldız, kadına karşı şiddetle ilgili çalışmalar yapmıştı. Kadına şiddete karşı mücadele verene bir arkadaşımızı kaybetmiş olmamız oldukça manidar. Bu konuda yetkilileri uyarıyoruz. Kadın cinayetlerinde kaybettiğimiz bütün arkadaşlarımızın hesabını soruyoruz. Katillere en ağır cezaların verilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Grup, bir süre slogan attıktan attıktan sonra dağıldı.

Vişnelik Mahallesi Öğretmenler Caddesi'nde, 21 Nisan'da, müteahhitlik yapan 54 yaşındaki Özcan İpek, tartıştığı sevgilisi 41 yaşındaki Nuray Yıldız'ı av tüfeğiyle vurarak öldürdükten sonra aynı silahla evinde intihar etmişti.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...