İneğinin başından üç gün ayrılmadı

İneğinin başından üç gün ayrılmadı

YAŞAM Haberleri

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesine 17 kilometre uzaklıktaki Dedeler köyünde yaşayan Mehmet Emin Atasoy’un ineği, üç gün önce sazlık alanda otlanırken bataklığa saplandı.

Akşam saatleri olması sebebiyle bir şey yapamayan Atasoy, sabaha kadar ineğinin başından ayrılmadı. Gün ağarınca köydeki arkadaşları kendisine yardıma geldi ancak onlar da hayvanı kurtaramadı. İneğine sarılıp gözyaşı döken Atasoy “Zor şartlarda yaşıyorum. İneğim, evimin tek geçim kaynağı. Onu yalnız bırakamam. Burası bataklık olduğu için kimse gelemiyor. Yetkililer bana yardım etsin. Şu an çok üzgünüm” dedi. Amcası için yardım talebinde bulunan Galip Atasoy da “Yardıma geldik bir türlü çıkaramadık. Amcamı da bir türlü eve götüremedik. ‘İneğim çıkmadan ben gelmem’ diyor. On çocuğu var, hepsine bu inek sayesinde bakabiliyor”  ifadelerini kullandı. İnek daha sonra köylülerin yardımıyla kurtarılırken sahibi Atasoy sevinç gözyaşları döktü.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...