Bu evin gizemi çözülemiyor! Her gün yangın çıkıyor

Düzenleyen:
Bu evin gizemi çözülemiyor! Her gün yangın çıkıyor

YAŞAM Haberleri

Kastamonu Kurusaray köyündeki bir evde son bir haftada 5 defa yangın çıktı. Ne evde oturanlar, ne yetkililer bu durumu açıklayabildi.

Kastamonu Kurusaray köyünde Yaşar Dadaylı'ya ait iki katlı betonarme evde 27 Ekim günü yangın yaşandı. Dadaylı ailesi alevleri söndürürken can ve mal kaybı olmadı. Ancak bu olaydan sonra bir hafta içerisinde dört defa daha yangınlar çıktı. Alevlerin evde hasara sebep olmasının ardından köy meydanında bulunan yangın musluğundan eve hat çekildi. Aile üyeleri, yeniden yangın çıkma ihtimaline karşı evde nöbetleşe uyumaya başladı.

Bu evin gizemi çözülemiyor! Her gün yangın çıkıyor

"BİR ODA SÖNÜYOR, DİĞERİ YANIYOR"

Yaşar Dadaylı, yangınların neden çıktığını bilmediklerini belirterek "Bir oda yanmaya başlıyor, söndürüyoruz. Orada yangın biter bitmez başka bir odada başlıyor. Çekyatlarımız, eşyalarımız, ahırımız yandı. Bir odada çok sayıda eşyamız kül oldu. Kalan eşyalarımızı, komşularımızla, yanmasın diye dışarı çıkardık" dedi.

Bu evin gizemi çözülemiyor! Her gün yangın çıkıyor

“6 KİŞİ KORKU İÇERİSİNDEYİZ”

Geceleri uyuyamadıklarını belirten Dadaylı, "Bu evde kalacağız ama uyumadan kalacağız. Zaten dün gece uyumadık, nöbetleşe yattık. Bu evde 6 kişi yaşıyoruz, korku içerisindeyiz, ne yapacağımızı şaşırdık. Bu olay sebebiyle hiç kimseden şüphelenmiyorum. Çekyatların alt kısmından yanıyor, kimden şüpheleneyim?" ifadelerini kullandı.

Bu evin gizemi çözülemiyor! Her gün yangın çıkıyor

“MİSAFİRİN CEKETİ BİLE YANDI”

Eve gelen misafirin ceketinin içerisinin bile alev aldığını belirten oğlu Ahmet Dadaylı da “Samanlığımız da kül oldu. 40 bin TL değerinde saman vardı. Evde bir şey kalmadı. Bugün bu oda, yarın başka oda yanıyor. Elimizde hortumla bekliyoruz. Giyecek kıyafetimiz bile yok. Üstümdeki kıyafetleri komşular verdi” diye konuştu. 

Bu evin gizemi çözülemiyor! Her gün yangın çıkıyor

“YANGIN ÇIKARACAK YARAMAZ BİR ÇOCUK YOK”

Olayı yetkililerin bile çözemediğini aktaran Kurusaray köyü Muhtarı Mehmet Abdaloğlu “Bu olayı kimsenin mantığı almıyor. Yangın ile ilgili bir kimseden şüphe edebilmek için çekyatın üst kısmından yanması lazım ama çekyat altından yandı. Bu ailenin düşmanı yok, dolayısıyla kimseden şüphelenmiyorum. Evlerinde bu yangınları çıkaracak yaramaz bir çocuk, alzaymır hastası veya dengesiz bir insan da yok. İlk başlarda çıkan yangınlarla ilgili elektriği kestiler ama elektrikle alakası yok. Priz veya anahtarların bulunduğu yer ile yangının çıktığı nokta arasında hiçbir şekilde alakalı bir durum yok. Kimse bu durumun açıklamasını yapamıyor” sözlerini sarf etti.

Bu evin gizemi çözülemiyor! Her gün yangın çıkıyor

“DAHA ÖNCE BENZER BİR OLAY BAŞKA BİR EVDE YAŞANMIŞTI”

Muhtar Abdaloğlu, 5-6 yıl önce buna benzer bir olayın daha yaşandığını belirterek, “O olayda da bir odada yangın sönerken başka bir odada yangın çıkmıştı. Ama o yangın olayı bu yangın olayı kadar değil,1 sene aralıkla yangın çıkıyordu. Ama şu an yaşanılan olayda, bir hafta içerisinde yaklaşık 5 defa yangın çıktı” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...