Son Dakika
Yazarlar
Gündem
Ekonomi
Dünya
Teknoloji
Spor
Resmi İlanlar
Tümü
Politika
Sağlık
Kültür-Sanat
Eğitim
Magazin
T-Otomobil
Emlak
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Döviz
Altın
Haberler
Künye
İletişim
Seçim Sonuçları
Ramazan
Yaşam
Bir Zamanlar Türkiye
Video Galeri
3. Sayfa
Bizim Sayfa
E-Gazete
Bize Ulaşın : 444 0 144
Sosyal Medya Hesaplarımız:
Anasayfa
>
Yazarlar
>
Yazar Detay
Adnan Şahin
adnansahin1@hotmail.com
401 Yazı
20 Ekim 2018
Adana Lezzet Festivali Gelenekselin gücü
Bir şehir: Adana Bir Vali: Mahmut Demirtaş Bir festival ve tema: Adana Lezzet Festivali ‘Gelenekselin Gücü Adına’
Devamını Oku
13 Ekim 2018
Yeni moda: Dışı çıtır içi bol peynirli börek
Mutfağımızın geleneksel, aynı zamanda emek isteyen lezzetlerinden böreğin yıldızı, son zamanlarda farklı yapım teknikleriyle yeniden parladı
Devamını Oku
6 Ekim 2018
Hafta sonundaki en güzel keyif: Kahvaltı
Türkiye dünyada kahvaltıya en çok önem veren ülkelerin başında geliyor. Reçeller, peynirler, ekmekler, zeytinler, bal, yumurta, pastırma, sucuk ve sonunda gelsin çaylar...
Devamını Oku
29 Eylül 2018
Geleneksel lezzet için harekete geçme vakti
Bartın'ın mutfak kültürünü anlatan mekânlara ihtiyaç var. Genç işletmeciler, yöresel mutfak açığını giderme hevesinde...
Devamını Oku
15 Eylül 2018
Yemeği sanata dönüştüren mekânlar
Türkiye coğrafyasının bütününde gastronomik faaliyetlerin etik kurallar içerisinde derecelendirilmesi prensibine dayalı bir organizasyon olan YEDY; 1, 2 ve 3 yıldız alan işletmeleri açıkladı.
Devamını Oku
8 Eylül 2018
Anadolu insanı için ekmek nimettir
Buğday bitkisinin ana vatanı Anadolu’da ekmeğin evde yapılması, kültürümüzün önemli bir parçasıdır. Her bölgenin de kendine has ekmekleri vardır.
Devamını Oku
1 Eylül 2018
En sağlıklı olanı Anadolu mutfağı
Yaz mevsiminin sonu kadınlar için salça, reçel, turşu ve konserve zamanıdır. İmece usulü hazırlıklar; her yörenin kendi kültürüne ve saklama tekniklerine göre yapılır...
Devamını Oku
25 Ağustos 2018
Bereket fışkıran topraklar... Efeler diyarı
Ege mutfağı sizi büyüleyen derinliği içinde; gözünüzü, gönlünüzü açan sır lezzetleri ile keşfedilmeyi bekleyen büyük bir hazine. Bu hazine hafif, sağlıklı ve besin değeri bakımından zengin, oldukça gelişmiş geleneksel bir mutfak sunar.
Devamını Oku
18 Ağustos 2018
Gönlün süruru bayramlar
Kurban Bayramı kurban hayvanını kesmekten ibaret değil, dinî gerekliliğin yanında sosyal içeriği olan, fakirlerin hatırlandığı, sosyal tabakalar arasında köprülerin kurulduğu zamanlardır. Kurban genel olarak küçükbaş hayvanlar arasından seçiliyor. Doğal olarak akla ilk gelen, en leziz ve semiz kuzuları yetiştiren Trakya ve etin dünya çapında önemli ismi Cüneyt Asan.
Devamını Oku
11 Ağustos 2018
Lezzet membaı şehirler: Giresun & Trabzon
Doğu Karadeniz insanı, sahil ile dik yamaçlar arasında çok fazla ekilebilir arazi bulunmayan bölgede her metrekare toprak parçasını ustaca kullanarak doyumsuz lezzetler ortaya koymuş.
Devamını Oku
4 Ağustos 2018
Ağzı ile yiyenler mi yoksa kulağı ile mi?
Şu anda ülkemizin “En İyi Lokantaları” hangileri ve bu sorunun cevabı bence sadece sizde.
Devamını Oku
28 Temmuz 2018
Mutfak ve bilgi
Düşünüyorum da kaç defa bir sofranın etrafında bir dost meclisi yaşadık acaba hatırlayan var mı? Annelerimizin, nenelerimizin yemeklerini öğrenebildik mi; öğretebildik mi çocuklarımıza?
Devamını Oku
21 Temmuz 2018
Gastronominin can damarı bakanlıklar
Bakanlar kuruluna ben mutfak penceresinden bakıyorum. Gastronomi sektörü açısından Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı hayati önem taşıyor.
Devamını Oku
14 Temmuz 2018
Gastrodiyalog İslam ülkeleri mutfak günleri
Emek - Yemek - Diyalog üçlemesine ışık tutmayı hedefleyen “Gastrodiyalog - İslam Ülkeleri Mutfak Günleri” ülkemiz için önemli bir adım olabilir
Devamını Oku
7 Temmuz 2018
Anadolu peynirleri Kars’ta buluştu
Kars kaşarı, Boğatepe gravyerinin yanı sıra Adapazarı’nın isli Çerkez, Hakkâri’nin lavaş, Erzincan’ın tulum, Van’ın otlu peynirine kadar 20 şehirden onlarca üretici, peynirlerini etkinlikte tanıtma imkânı buldu
Devamını Oku
30 Haziran 2018
Turizmin lezzeti yöresel mutfakta
Artık turizmde önemli faktör, geleneksel mutfaklar... Bunu fark eden Dedeman Tokat çalışanları, şehrin lezzetlerini konuklarına sunuyor
Devamını Oku
23 Haziran 2018
7 bölge 7 lezzet
Yükselen değerin, gerek nefaset gerek çeşitlilik bakımından oldukça gelişmiş Anadolu mutfağı olduğundan şüphem yok.
Devamını Oku
16 Haziran 2018
Herkesin dört gözle beklediği keyifli telaş
Bayram geleneğini daha özel kılan şeyler yeme içme ikramları ve paylaşmaktır. Ayrıca bayram, her yörenin kendine özgü lezzetlerinin mutfak açısından yansımasıdır
Devamını Oku
9 Haziran 2018
Dünyanın en eski mutfağı Şanlıurfa
Yeryüzünde özel ve kadim şehir çok fazla yoktur. İşte onlardan biri Şanlıurfa.
Devamını Oku
2 Haziran 2018
İpek Yolu üzerindeki lezzet deryası Van
Van denince akla ilk gelen yöresel lezzet, kahvaltılarıdır. Ancak Van mutfağı, başlıca geçim kaynağı hayvancılık olduğu için et ve süt ürünleriyle biçimlenmiştir.
Devamını Oku
Başa Dön
1
...
13
14
15
16
17
18
19
20
21
Sona Git