MOSSAD'ın örtülü gazetecileri ve suikastları

A -
A +

Geçen yazımda MOSSAD'ın örtülü operasyonlarını ve şirketlerini yazmıştım. FETÖ ile iş birliği yaparak MİT ve Hakan Fidan hakkında nasıl asılsız haberler yaptıkları artık ayyuka çıktı. MOSSAD Türkiye aleyhine faaliyetlerine devam ediyor. Bu amaçla terör örgütleri dâhil her türlü yasa dışı örgütle çalışıyor. Onlara büyük paralar ödüyor.

MOSSAD aynı zamanda cinayetleriyle ünlü bir istihbarat örgütü. Mesela Iraklı kimyager T.M.A.J'ı 2017'de kaçırdı. Filipinlerin başkenti Manila'da 2017'de tam beş ay sorguladı ve işkence yaptı. 21 Nisan 2018'de Filipinli mühendis F.A.'yı kaçırdı ve öldürdü. Kendine tehdit gördüğü İran ve Irak'la çalışan başka mühendisleri de katletti MOSSAD.

İsrail istihbaratının bir başka formülü de ajanlarını gazeteci kılığına sokması. Bunların en bilineni Adi Lieberman. 2009 yılında İran'daki seçimlerde Ahmedinecad'ın rakibi reformcu Musavi'ydi. O seçimlerde Ahmedinecad seçilince Tahran'da geniş ölçekli protestolar olmuştu. Gösteriler esnasında  Neda Agha Sultan bir sniper tarafından öldürüldü. Bu gösterilere Green Movement (Yeşil Hareket) adı verildi ve arkasında İsrail istihbaratı vardı. İran'daki rejim muhaliflerine ciddi para veren MOSSAD İran'ı karıştırmak için her istihbarat hücresini harekete geçirmişti.

O gösteride öldürülen Neda Agha Sultan'ın nişanlısı Caspian Makan suikastla alakalı dünya medyasına demeç verince İran istihbaratı tarafından tutuklandı. Serbest kaldıktan sonra Adi Lieberman ülkeden kaçmasında Makan'a yardım etti. İsrail Channel 2 için çalışan basit bir muhabir görünümlü Adi Lieberman aslında MOSSAD için çalışan bir gazeteci. Hatta İsrail Cumhurbaşkanı Simon Peres'i Makan'la görüşmesi için ikna etti.

Peki kusursuz derecede Farsça konuşan Adi Lieberman kimdir? Aşkenaz Yahudisi olan Lieberman eğitimini İsrail'deki Bar Ilan Üniversitesi'nde aldı. MOSSAD Başkanı Yossi Kohen de aynı okuldan mezun oldu. Lieberman 2009'da İranlı muhalifler ve Musavi taraftarları arasında çok popüler oldu. Makan'ın İsraail'e getirilmesinde büyük katkısı olunca ünü daha da arttı.

Örtülü gazeteci olan Lieberman "Didush" ve "Nesteran Azadmerd" kod isimlerini kullanıyor. İran'da çok bilinen rejim muhalifi Payam Feili'nin İsrail'e getirilmesinde de büyük rol oynadı. Feili İranlı eşcinsel şair ve aktivist.

Lieberman'ın gazeteci olmadığının bir diğer delili de İranlı muhaliflere düzenli ödeme yapması. İran hakkında bilgi veren herkesle irtibata geçen Lieberman aldığı bilgiye göre ödeme yapıyor. Mesela İranlı muhalif Morteza Salimi'yle sosyal medya aracılığıyla kontakt kuran Lieberman 2013-15 arası aylık 1.000 dolardan az olmamak kaydıyla ödeme yaptı. Bunun karşılığında İranlı muhalifler ve Filistin'e yardım gönderen İranlı şirketler hakkında bilgi aldı.

İsrail istihbaratının Türkiye aleyhine medya aracılığıyla kullandığı bir diğer önemli figür Neda Amin. 2014'te İran'dan Türkiye'ye gelen Neda Amin 2016'dan beri Times of Israel için yazı yazıyor. Yazdığı makalelerle İranlı muhalifler arasında popüler olan Neda Amin'in hem Morteza Salimi hem de Adi Lieberman'la bağı vardı. Liebarman gerekli parayı Morteza'ya, o da Amin'e transfer ediyordu. Liebarman Temmuz 2017'de bir laptop ve cep telefonunu Amin'e gönderdi. O bilgisayar ve telefonda MOSSAD'ın istihbarat yazılımı vardı. MOSSAD yetkilileri istedikleri şeyleri Amin'e iletiyorlardı.

Türkiye'ye mülteci başvurusunda bulunan Amin MOSSAD'ın isteğiyle sosyal medya hesaplarında kara propagandaya başladı. Millî İstihbarat Teşkilatı, Amin'in gerçek kimliğini ortaya çıkarınca 2017 Ağustosu'nda Türkiye'den deport edildi. Times of Israel'in editörü David Horovitz'in yardımıyla İsrail'e iltica etmek istedi. Kabul edildi ve aynı kara propagandasına devam etti...

MOSSAD'a çalışan başka gazeteci ve aktivistler de var böyle. Çoğu ülkede böyle yöntemleri kullanıyor İsrail istihbaratı ama Türkiye'de eski şaşaalı günleri bitti...

CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN
Siyaset okuyamayan Ayşenur Arslan

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.