Türk jetleri sınır ihlali yapan uçağı düşürdü

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Türk jetleri sınır ihlali yapan uçağı düşürdü

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Genelkurmay Başkanlığı kaynakları, Suriye sınırında sınır ihlali yapan hangi ülkeye ait olduğu bilinmeyen bir uçağın düşürüldüğünü açıkladı.

Kızıldağ bölgesine düşen uçağın hangi ülkeye ait olduğu henüz bilinmiyor. Uçakta bulunan iki pilotun ise paraşütle atlayarak kurtulduğu belirtildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu da, Suriye sınırındaki gelişmelerle ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ile görüşerek bilgi aldı. Başbakan'ın talimatıyla NATO-BM nezdinde girişimde bulunulacak..

TSK'DAN AÇIKLAMA

TSK'dan yapılan açıklamada ise "Sınır ihlali yapan savaş uçağı 5 dakikada 10 kez uyarıldı" ifadelerine yer verildi.

"PİLOTLAR TÜRKMENLERİN ELİNDE"

Yerel kaynaklardan ulaşan bilgiye göre uçağın düşmesinden sonra iki pilot paraşütle atladı o iki pilotu alabilmek için iki heliopter hava dolaşıyor ancak helikopterlkerin yere inip pilotları almasına Türkmenler izin vermiyor. Hemen arkasından uçağın düşmesinden 20-25 dakika sonra şiddetli bombardıman başladı. "Kırkbeşlik" denilen tepeden bombardıman yapılıyor."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...