K. Irak'tan Akdeniz'e kadar bütün bölge masaya yatırıldı

K. Irak'tan Akdeniz'e kadar bütün bölge masaya yatırıldı

Ekonomi Haberleri

Irak petrolleri ve dünya pazarlarının enerjiye olan açlığı, Enerji ve Ekonomi Zirvesi'nin gündemindeki en önemli konu başlıklarını oluşturdu

NATO'nun düşünce kuruluşu Atlantik Konseyi'nin İstanbul'da yapılan Enerji ve Ekonomi Zirvesi'ni değerlendiren İhlas Holding Enerji ve Madencilik Grup Başkanı Mehmet Erdoğan Güneş, Türkiye'nin enerjide köprü noktası olduğunu ve Kuzey Irak petrolünden, Akdeniz'de yeni bulunan doğalgaz kaynaklarına kadar her türlü konu ve politik ve ekonomik etkisinin bu zirvede ele alındığını söyledi. Atlantik Konseyi'nin Yönetim Kurulunda yer alan İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Ören ile birlikte zirveye katılan Mehmet Erdoğan Güneş, İhlas Holding olarak yerli ve çevreci enerjiye öncelik verdiklerini dile getirdi. Güneş, "Ülkemizin enerji talebine cevap verecek çözümler geliştirme yönünde çalışmalar yapmaktayız. Bu konuda iki ana prensip ile projelerimizi geliştiriyoruz. Bunlar, çevreye saygı ve öncelikle yerli kaynakların kullanılmasıdır. Bu doğrultuda; jeotermal ve hidroelektrik gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı veya temiz kömür yakma teknolojileri ile yerli kömürlerimizi kullanan enerji santralları projelerine öncelik vermekteyiz" dedi.


KRİZE RAĞMEN ZİRVEDEYİZ

Enerji Zirvesi'ni arkadaşımız Uğur Küçük'e değerlendiren Mehmet Erdoğan Güneş, "Ülkemiz global krize rağmen son yıllarda dünyada enerji tüketimindeki artış hızı en yüksek ülkeler arasında yer almaktadır. Zirve bu bakımdan da çok önemli" diye konuştu.


Uğur Küçük İSTANBUL
TÜRKİYE GAZETESİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...