Balbay'ın ardından 6 vekil sırada

Balbay'ın ardından 6 vekil sırada

Politika Haberleri

Mustafa Balbay'ın tahliye edilmesi, tutuklu bulunan altı milletvekilini de harekete geçirdi

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın Anayasa Mahkemesinin kararı üzerine tahliye edilmesinin ardından, gözler aynı durumda bulunan beşi BDP'li altı tutuklu milletvekiline çevrildi. Diyarbakır Barosu'nun, mahkemeye yaptığı başvurunun ardından savcılık, tutuklu BDP Milletvekilleri Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız, İbrahim Ayhan, Gülser Yıldırım ve Kemal Aktaş'ın dosyaları inceledi. Savcılığın hazırlayacağı mütalaanın tamamlanmasının ardından Diyarbakır 5 ve 6. Ağır Ceza mahkemeleri, avukatların tahliye talebini de değerlendirerek tutuklu milletvekillerinin durumunu karara bağlayacak. Balbay'ın tahliyesi, Balyoz hükümlüsü MHP milletvekili Engin Alan'ı da harekete geçirdi. Alan, kendi başvurusunun da öncelikli olarak incelenmesini istedi. Alan'ın avukatı Yakup Akyüz, Anayasa Mahkemesi'ne sunulmak üzere İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe verdi. Müvekkilinin daha fazla mağdur olmaması için dosyasının öncelikle incelenmesini isteyen Akyüz, "adil yargılanma hakkının ihlal edildiğinin tespitine" karar verilmesini talep etti.
Öte yandan, Batman'ın tutuklu belediye başkanı Necdet Atalay'ın avukatları da, Balbay kararını emsal göstererek tahliye talep etti. nbsp;
BDP'li 5 vekil için mahkemeye başvuran Diyarbakır Barosu'nun Başkanı Tahir Elçi "Yaptığımız başvurunun bu hafta içerisinde sonuçlanmasını bekliyoruz" dedi.
RESMEN MİLLETVEKİLİ
Önceki gün tahliye edilen Mustafa Balbay, dün Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra Genel Kurul salonuna gelerek yemin etti ve Meclis'teki ilk konuşmasını yaptı. Yemin törenini Balbay'ın ailesi de takip etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...